Kalifornija ozvaničila digitalne registarske tablice

Digitalne tablice koje osim registarskog broja automobila, mogu da prikazuju i neke druge informacije, sada su legalne u Kaliforniji. Krajem septembra, Guverner Kalifornije, Gavin Newsom, potpisao je zakon koji omogućava da tablice sa e-ink ekranima postanu zakonski dozvoljena alternativa tradicionalnim metalnim tablicama.

rplate

Za sada postoji samo jedna kompanija, Reviver, koja je dobila dozvolu za izradu digitalnih registarskih tablica. Njihov proizvod zove se RPlate i koristi monohromatski e-ink ekran sa zaštitom za koju kompanija tvrdi da je šest puta čvršća od stakla. Tablice su opremljene Bluetooth low energy i LTE za IoT uređaje male snage, koji se napajaju baterijom čiji vek trajanja bi trebao da bude pet godina. RPlate prikazuje registarski broj, a displej se može konfigurisati preko aplikacije na telefonu da prikazuje različite informacije – da je vozilo ukradeno ili Amer Alert informacije, na primer.

Reviver je ranije prodavao RPlates za 700 dolara, uz mesečnu pretplatu u iznosu od 7 dolara. Međutim, sada je kompanija prešla na model pretplate, pa će za lična vozila digitalna tablica koštati 19.95 dolara mesečno (za period od 48 meseci), ili 215.40 dolara godišnje, ako se pretplata plaća na godišnjem nivou, takođe za četvorogodišnji period.

Pročitajte i:  Google ne želi da plaća novinare u Kaliforniji

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,