BIZIT plus

Microsoft Edge Workspaces – delite grupu kartica jednom vezom

Radni prostori su nova funkcija koja dolazi u Microsoft Edge dizajnirana da olakša organizovanje i deljenje desetina kartica pregledača koje koristite svakodnevno. Ova funkcija se pojavljuje u Edge-ovim ranim verzijama za pregled već više od godinu dana, ali Microsoft nudi više detalja o njoj danas u okviru svoje Ignite konferencije, zajedno sa novim bezbednosnim funkcijama i funkcijama kupovine za svoj pretraživač.

PCPress.rs Image

Snimci ekrana radnih prostora u pregledu pokazuju kako korisnici mogu da kreiraju grupe kartica tako što će kliknuti na ikonu levo od reda kartica. Oni mogu da dodaju kartice i naziv i kodiranje boja svake grupe. Zatim mogu pristupiti, uređivati i otvarati prethodno kreirane grupe sa iste ikone. Ako ste ikada koristili dodatak za upravljanje karticama kao što je OneTab, onda Workspaces  izgleda kao uredna, integrisana verzija ovog softvera sa više opcija upravljanja.

Microsoft navodi da će korisnici takođe moći da dele ove grupe kartica, ali nije jasno kako će to funkcionisati. Novinski materijali kažu da se radni prostori mogu deliti sa „jednom vezom“, što omogućava da se novom članu tima pošalju informacije o uključivanju bez „pretrpavanja linkova i datoteka putem e-pošte“, na primer. Radni prostori se takođe sinhronizuju između korisnika, omogućavajući različitim ljudima da uređuju i ažuriraju grupu kartica u tandemu.

Grupe kartica su već neko vreme dostupne u pregledačima kao što je Chrome, ali bi Microsoftovo zajedničko preuzimanje ove funkcije moglo dati prednost Edge-ovoj implementaciji. Ova funkcija je trenutno dostupna u pregledu, ali Microsoft-ova najava ne navodi kada bi mogla dobiti šire izdanje.

Osim produktivnosti, Microsoft takođe promoviše funkcije kupovine koje su sada dostupne na nedavno objavljenoj bočnoj traci Edge-a. Alati za kupovinu kao što su funkcija poređenja cena, ugrađeni kuponi i promotivni kodovi i alatka za praćenje cena odavno su dostupni u Microsoft-ovom pretraživaču, ali su sada lepše integrisani u interfejs bočne trake.

Nove funkcije od danas

Postoje i nove bezbednosne funkcije koje Microsoft predstavlja. Najzanimljivija od njih je „zaštita od greške u kucanju“, koja je dizajnirana da vas upozori kada ste pogrešno napisali URL i možda ste slučajno završili na sajtu za imitaciju zlonamernog teksta. Ova funkcija se pojavljuje u verzijama za pregled od prošle godine, ali Microsoft kaže da je sada široko dostupna korisnicima Edge-a. Konačno, Microsoft napominje da Edge sada može da se prebaci na poboljšani bezbednosni režim kako bi zaključao bezbednosne postavke pretraživača kada pregledavate van utabanih staza.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: