ERP 2024

Kalkulator toalet papira protiv zaliha u karantinu

Ekstremna vremena zahtevaju ekstremne mere, a upravo na taj način, kao društvo, završimo sa nečim poput How Much Toilet Paper?!, novog veb sajta koji izračunava sve manje količine našeg najcenjenijeg artikla u kupatilu.

PCPress.rs Image

Ovo je relativno jednostavan alat: unesete preostali broj rolni koje su vam ostale i broj poseta toaletu koji procenjujete da imate u toku dana, a sajt vam izračuna i prikaže lep ceo broj na vrhu ekrana. Dakle, deset rolni na tri posete toaletu dnevno (to je podrazumevana vrednost na sajtu kada ga posetite prvi put) iznosi 53 dana. To je puno toalet papira, pomislite.

Napredne opcije

Međutim, postoje napredne opcije za uzimanje u obzir detaljnijih metrika, kao što su broj ljudi u domaćinstvu i broj slojeva rolni, bez obzira na brend toalet papira koji imate. Rezultat je zabavan, ako ne i distopijski alat, za otkrivanje koliko će vaša zaliha trajati, ako blokada zbog koronavirusa širom sveta ostane na snazi nedeljama i mesecima.

PCPress.rs Image

Sajt su napravila dva stanovnika Velike Britanije, Ben Sassoon i Sam Harris, koji su situaciju brzo iskoristili kao izvor za „laki humor“. Međutim, sajt je brzo prerastao u „alat koji može da edukuje mase i pomogne u smanjenju problema sa zalihama koje se javljaju širom sveta“, kaže Sassoon za The Verge putem mejla.

Kreativnost u kriznim vremenima

Još jedna dobra strana nove pandemije koronavirusa je da kreativci poput Sassoon-a, koji se trenutno samoizoluju sa većom količinom toalet papira (za koju kalkulator procenjuje da će mu trajati 14 dana, četiri rolne), pronalaze načine kako da budu okupirani projektima koji će, kada se objave putem interneta, javnosti moći da pruže isto toliko potrebnu distrakciju i zabavu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,