BIZIT Seminar

Facebook konačno omogućio dark mode na desktop verziji

Facebook konačno omogućava korisnicima desktop računara da podese tamni režim. Iz Facebook-a su rekli za TechCrunch da će „počevši od danas, većina ljudi na Facebook-u imati pristup novom desktop dizajnu.“ Ovo uključuje tamni režim koji se može uključiti i isključiti preko padajućeg Settings menija.

PCPress.rs Image
Ovo se već duže vreme priprema. Facebook je prvo prošlog proleća na konferenciji za programere F8 obećao čistiji i brži desktop interfejs. Ograničeni broj korisnika počeo je da testira obnovljeni dizajn u januaru. Ukoliko koristite Facebook desktop verziju, verovatno ćete videti baner na vrhu stranice sa pitanjem da li želite da isprobate „Novi Facebook“. Za sada se još uvek možete prebaciti na „klasični Facebook“ ako odlučite, ali redizajn će postati default kasnije ove godine.

Nov dizajn interfejsa

Ostale izmene uključuju centralizovane tabove za Facebook Watch, Marketplace, Grupe i Gaming. Čak i ako korisnici ne vole sve aspekte redizajniranog interfejsa, tamni režim će verovatno biti popularan. Već je dostupna na brojnim aplikacijama u vlasništvu Facebooka, uključujući Messenger, Instagram i WhatsApp. Pored toga, postoje dobre šanse da korisnici još više gledaju svoje ekrane tokom pandemije koronavirusa, a ovo bi moglo da pomogne da se smanji malo naprezanje očiju.

Pročitajte i:  Tramp navodno traži vraćanje Facebook naloga

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,