Top50 2023

Kaspersky softver u okviru LinkedIn Safety centra

Kompanija Kaspersky Lab  objavila je da nudi besplatan bezbednosni softver, koji je dostupan na stranicama LinkedIn Safety Centra, a koji pruža korisnicima način da se zaštite dok su povezani na internet.

kaspersky-logoLinkedIn Safety Center osmišljen je tako da obezbedi alatke i znanje za više od 225 miliona korisnika LinkedIna, a sve u cilju zaštite njihovog identiteta i podataka na internetu, navodi se u zvaničnom saopštenju ove komapnije.

Količina zlonamernih aktivnosti na internet sajtovima društvenih mreža dramatično raste svake godine, pošto internet kriminalci nalaze nove načine da napadnu korisnike. Prema podacima kompanije Kaspersky Lab, u prvoj polovini 2012. godine, 80 odsto svih računara izloženih riziku, napadnuti su dok su bili spojeni na internet, a glavne mete pfišera tokom 2012. godine bile su društvene mreže (24.5 odsto).

„Kako su korisnici društvenih mreža i dalje meta napada, kompanija Kapsersky Lab nastoji da objedini svoje napore u istraživanju, iskustvu u oblasti bezbednosti i tehnološka rešenja u saradnji sa eminentnim socijalnim mrežama. Radeći sa LinkedIn mrežom, kompanija Kaspersky Lab biće u prvom planu kada je u pitanju edukacija i obezbeđivanje njihovih korisnika najpouzdanijim internet bezbednosnim rešenjima” , rekao je Steve Orenverf, predsednik kompanije Kaspersky Lab za Severnu Ameriku.

Pročitajte i:  Kaspersky sumira 2023: GenAI alatke našle put do biznisa, u Srbiji raste broj rensomver i RDP napada

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Kaspersky softver u okviru LinkedIn Safety centra

Comments are closed.