Key things to consider when designing and planning server rooms/data centers, Luka Pap, Vertiv | BIZIT2021

O kritičnoj infrastrukturi i ključnim stvarima o kojima se mora razmišljati kada se gradi i planira neki data centar govorio je Luka Pap, Data Center Application Engineer kompanije Vertiv na nedavno održanom BIZIT-u.

PCPress.rs Image

Nakon uvodnog dela posvećenog kompaniji Vertiv, koja je tokom 2020. ostvarila prihode od čak 4,4 milijarde dolara, bilo je reči o hardverskoj infrastrukturi, hlađenjima, napajanjima, modularnim data centrima, važnosti planiranja kako bi svi elementi bili usklađeni itd.

“Veoma je važno detaljno isplanirati data centar za sve eventualnosti, i treba obezbediti sve elemente koji su kritični – uvek dostupno i pouzdano napajanje električnom energijom, hlađenje, skladištenje, otpornost na sve rizike uključujući zemljotres i gašenje požara. Sve to treba uskladiti, osmisliti tako da funkcioniše na određenom prostoru, obezbediti bekape…Trend je da se sve više ide ka modularnim data centrima i tu vam kompanije kao što smo mi možemo pomoći.”

 

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Vertiv predstavlja sveobuhvatna AI rešenja za napajanje i hlađenje