Računari i Galaksija

keyboardforblondes <Yes! I want it!>

www.keyboardforblondes.com

Keyboard-for-blondes Od logičkih paradoksa (posebno onih kvatnomehaničke prirode), često može da vas zaboli glava. Tako nas Heisenbergov princip neodređenosti zaista sprečava da istovremeno odredimo brzinu i položaj tela – ili kako je to mnogo jednostavnije ilustrovao gospodin Schrödinger: “ne možete ustanoviti da li je mačka u kutiji ako ne otvorite kutiju, a ako otvorite kutiju, mačka može da izađe, i onda više nije u kutiji, iako je tamo bila kada ste postavili pitanje”.

Naravno, ima raznih interpretacija  EPR paradoksa (Einstein–Podolsky–Rosen paradox) koje govore o tome da je nemoguće nešto saznati, a da to ne pokvarite ili poremetite – valjda deca i kvare igračke zato da bi saznala šta je unutra i kako to funkcioniše.

Kad se zasitite filosofskih rasprava sa Mr. Spockom reinkarniranim u liku Jode, možete se posvetiti zaista važnim životnim pitanjima kao što je izbor prave tastature za vaš kompjuter. Keyboard for Blondes je stvarni uređaj koji može da se kupi i koji će vam, bez lažnog ulepšavanja, objasniti čemu koji taster zaista služi.

Pročitajte i:  Top50 2023: Glasajte za nagradu Pobednik publike, najbolje mesto na internetu u 2023.

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,