Kina dokazala zašto Kongres želi da zabrani TikTok

Kina je kroz Kongres dokazala poentu zakona o zabrani TikToka.

PCPress.rs Image

Zvaničnici kineske ambasade su nedavno lobirali protiv zakona o zabrani TikToka koji je skoro godinu dana pred Kongresom. Predstavnički dom je sredinom marta usvojio dvostranački zakon kojim se zahteva od ByteDance da odustane od TikTok aplikacije u roku od 180 dana ili rizikuje da bude zabranjena u SAD.

Srž zabrinutosti u vezi sa aplikacijom potiče od prijavljenih veza ByteDance sa vladom. Kritičari ByteDance uključujući bivše zaposlene u TikToku optužili su kompaniju da prenosi osetljive podatke o američkim korisnicima u Kinu čak i nakon što je TikTok uverio zakonodavce da je grupa podataka američkih korisnika bezbedna.

Ankete su pokazale da više od 100 miliona američkih korisnika TikTok mesečno pokreće vesti na platformi. S obzirom na nedavne izveštaje o tome da Kina koristi društvene medije da utiče na izbore na Tajvanu, zvaničnici u Kongresu su izrazili zabrinutost da bi Kina mogla da koristi TikTok i da se na taj način umeša u predstojeće izvore 2024.

TikTok je poslednjih meseci vodio sveobuhvatni rat protiv predloženog zakona, što je navelo korisnike sa sedištem u SAD da se obrate svojim lokalnim zakonodavcima i da glasaju protiv njega.

Pročitajte i:  Šta se dogodilo kada je Indija zabranila TikTok?

Kongres je trenutno veoma rešen da se ova aplikacija zabrani.

Izvor: businessinsider.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *