BIZIT plus

Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Google objavljuje beta ažuriranje za Maps koje donosi bolju sinhronizaciju između Android telefona i Android Auto konzola.

PCPress.rs Image

Jednostavna promena koja mnogo znači

Verzija 125 Google Maps-a, koja stiže u beta verziji, ima promenu na svojoj opciji “Show 3D Buildings” koja je sinhronizovana sa Android Auto-om. Važno je napomenuti da će se podešavanje sinhronizovati sa telefona na konzolu samo ako je prethodno uključeno (ili isključeno) pre nego što korisnici uspostave vezu sa svojim vozilima. Beta verzija pokazuje da uključivanje 3D zgrada tokom navigacije na Maps za Android sada omogućava vizuelno podešavanje na Android Auto-u. To eliminiše potrebu da korisnici to uključe na jednom mestu, a zatim moraju da zarone u postavke AA-a kako bi postigli isti efekat.

Ako su 3D zgrade bile omogućene prilikom pokretanja, testovi pokazuju da korisnici mogu da ih isključe na svom Android telefonu bez ometanja konzole njihovog vozila. Štaviše, brzina sinhronizacije između Androida i Android Auto-a čini se mnogo stabilnijom.

Sa malom izmenom primetnom u beti, nije jasno koliko će Googleu trebati da ovo pravilno implementira za sve korisnike. Korisnici i dalje mogu ručno kontrolisati prekidač za 3D zgrade putem svojih Android Auto ekrana ako žele.

Pročitajte i:  Google mape konačno čine brze informacije o putanji široko dostupnim

Google Maps je u februaru uveo 3D zgrade tokom navigacije za Android Auto ekrane, što bi trebalo da pomogne korisnicima prilikom putovanja u nove gradove. Vizuelna pomoć je uvek bila prisutna u Maps-u, međutim, bila je dostupna samo tokom jednostavnih sesija istraživanja mape. Sa njom dostupnom kao podrazumevano tokom navigacije, korisnici se mogu bolje snaći u gradovima koji podržavaju ovu vizuelnu pomoć.

Dolazak ove funkcije radi samo sa svetlim režimom u Google Maps-u. Prebacivanje na tamni režim čini da korisnički modeli nestanu. To nije uvek bilo tako, pa je malo čudno što je Google to uklonio kada je stigao pre dva meseca kao stabilna verzija.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *