BIZIT plus

Kina je obrisala više od milion postova na društvenim mrežama

Kina je nakon dvomesečne istrage o dezinformacijama i lažnom predstavljanju obirsala više od milion postova na društvenim mrežama.

PCPress.rs Image

Kineski regulator za sajber prostor saopštio je da je 1,4 miliona postova izbrisano sa društvenih mreža nakon dvomesečne istrage o dezinfromacijama i lažnom predstavljanju državnih zvaničnika.

Kineska administracija za sajber prostor saopštila je da je ugasila 67.000 naloga na društvenim mrežama i izbrisala stotine hiljada postova između 10. marta i 22 maja u okviru kampanje „ispravljanje“.

Kina je još 2021. godine najavila čišćenje svog sajber prostora kako bi olakšala vlastima kontrolu. Najnovije akcije sprovedene su nad popularnim kineskim aplikacijama za društvene medije kao što su WeChat, Douyin i Weibo, koji spadaju u kategoriju „samomedija“. Reč je o terminu koji se odnosi na naloge koji objavljuju vesti i informacije koje nisu pod kontrolom vlade ili države.

Peking često hapsi građane zbog objava na društvenim mrežama i cenzuriše naloge zbog informacija koje su prema zvaničnom stavu vlade štetne.

U okviru nove akcije obrisano je više od milion postova i ugašeno je nekoliko hiljada naloga.

Pročitajte i:  Indija u trci sa Kinom i Vijetnamom za dominaciju na tržištu pametnih telefona

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari: