Kina ukida zabranu registracije novih korisnika kompaniji Didi Global

Kineska kompanija Didi Global navodi da će joj domaći regulatori dozvoliti registraciju novih korisnika. Tako će se označiti završetak od godinu i po dana duge rekonstrukcije prema propisima regulatora.

PCPress.rs Image

Didi Global je osnovan u Pekingu 2012.godine

Didi Global čeka odobrenje za nastavak registracije novih korisnika i odobrenje za preuzimanje 25 zabranjenih aplikacija. To je značiti ključni korak za povratak normalnom poslovanju.

Prema izveštajima kineske vlasti spremne su da dozvole kompaniji da nastavi sa registracijom novih korisnika i omogući će preuzimanje aplikacija u Kini već ove nedelje.

„Naša kompanija je pažljivo sarađivala u pogedu sajber bezbednosti u zemlji. Ozbiljno smo se bavili bezbednosnim problemima pronađenim u pregledima i sproveli smo sveobuhvatne popravke više od godinu dana“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Didi će preduzeti efikasne mere da osigura bezbednost platforme i podataka. Zatim, jasan cilj kompanije će biti da zaštiti nacionalnu bezbednost u sajber prostoru, dodaje se u saopštenju.

Najnoviji potez stiže u trenutku kada kineski regulatori nastoje da povrate poverenje privatnog sektora. Regulatori računaju da će tehnološka industrija pomoći u podsticanju ekonomske aktivnost koju je srušila pandemija.

Pročitajte i:  Kina je napravila chatbot zasnovan na Xi Jinpingu

Kompaniji će biti potrebne sopstvene aplikacije za vožnju i druge aplikacije kako bi se vratila u domaće prodavnice aplikacija i pridobila nove korisnike.

Problemi su počeli 2021.godine

Didi Global je osnovan u Pekingu 2012.godine i podržan od strane istaknutih investitora, uključujući Alibab-u, Tencent i SoftBank-u. Međutim, kompanija je naišla je na moćnu sajber nadzornu administraciju Kine (CAC) 2021.godine.  Kineska uprava za sajber prostor pokrenula je istragu ubrzo nakon što je kompanija izašla na berzu 30. juna 2021.godine.

Regulatorni problemi za kompaniju počeli su tada. Tačno 25 mobilnih aplikacija ukinute su iz prodavnica aplikacija, suspendovana je registracija novih korisnika i kompanija je kažnjena iznosom od 1,2 milijarde dolara zbog kršenja bezbednosti podataka.

Takođe, Didi Global je morao da prekine svoj put kao kompanija kojom se trguje na njujorškoj berzi u junu prošle godine. Tako je kompanija za kratko vreme prešla put od kineskog internet uzleta do najveće žrtve regulatornog udara u Pekingu.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,