BIZIT plus

Kineska kompanija Blue Sky gradi četiri fabrike u Ćupriji

Predstavnici lokalne vlasti u Ćupriji potpisali su memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom Blue Sky, što predstavlja prvi korak u realizaciji izgradnje kineskog industrijskog parka. Planirano je otvaranje četiri fabrike za preradu plastike.PCPress.rs Image

U memorandumu stoji da će Blue Sky Europe International Industry and Trade Technology u Ćupriji otvoriti industrijski park za preradu plastičnog otpada i zaposliti lokalno stanovništvo. Ukupna, procenjena vrednost prve faze investicije iznosi 12 miliona evra. Blue Sky u prvoj fazi namerava da zaposli 500 radnika sa područja Ćuprije i drugih opština Pomoravskog upravnog okruga.

Blue Sky će proizvoditi plastiku u granulama, tako da će od 2019.godine industrijski park biti jedna velika zaokružena proizvodna celina, u kojoj će proizvođači dobara od plastike na jednom mestu imati sve od sirovine i poluproizvoda do idealnih logističkih uslova. Blue Sky je firma koju su u Srbiji osnovali investitori iz grada Linji, središta za proizvodnju i preradu plastike i plastičnih masa u NR Kini.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Japan i EU će razgovarati o saradnji po pitanju tehničkih materijala