Kingston predstavio USB fleš diskove sa hardverskom enkripcijom

Prilikom poslovnih izazova današnjice vrlo je bitno na prvo mesto postaviti bezbednost. Kompanija Kingston upravo je ovo imala na umu kada je danas predstavila USB fleš diskove koji imaju enkripciju na samom hardveru.

_DSC0028

U pitanju je metod zaštite koji omogućava potpunu kontrolu nad podacima sa USB-a, ma gde da se on nalazi. Tako uz pomoć pet dostupnih modela na našem tržištu rizik od gubljenja važnih podataka za kompaniju ili pojedinca sveden je na minimum.

Enkripcija koja se vrši na samom USB disku, nezavisno od računara, predstavlja vrlo efikasan mehanizam zaštite. Uređaji kompanije Kingston koji poseduju ovu funkciju aktiviraju automatsko zaključavanje nakon što se izvade iz računara, pri čemu aktivni postaju enkriptovani ključ i lozinka. Nakon deset neuspelih unosa podataka oni se brišu, čime se sprečava neovlašćen pristup.

_DSC0021

U Kingstonovoj ponudi za srpsko tržište trenutno se nalaze modeli DataTraveler 2000, DataTraveler Vault Privacy 3.0, Data Traveler 4000G2, IronKey D300, IronKey D300 Managed i IronKey S1000. Uređaji poseduju sigurnosne mere poslednje generacije: zahvaljujući 256-bitnoj AES hardverskoj enkripciji i FIPS sertifikatu, obezbeđena je maksimalna bezbednost podataka na disku. Uz pomoć SafeConsole platforme korisnik može upravljati USB fleš diskom “na daljinu” preko računara, brisati podatke, menjati lozinku i slično.

Facebook komentari: