Kodno ime nove Xbox konzole je Anaconda

Microsoft nastavlja sa kodnim imenima za Xbox konzole inspirisanim reptilima. Originalni Xbox One je imao kodno ime Durango, Xbox One X je nazvan Scorpio, a sledeća generacija Xbox konzole, koja se očekuje 2020. godine nazvana je Anaconda.

PCPress.rs Image

Anaconda konzola biće ekvivalent sadašnjoj Xbox One X konzoli, sa poboljšanim hardverom – bržim procesorom i grafičkom kartom iz AMD-a. Ova konzola će verovatno imati i SSD, kako bi se minimizovalo vreme učitavanja. Prema najavama, Microsoft izgleda priprema i drugu konzolu, kodnog imena Lockhart, koja će biti neka vrsta pristupačnijeg Xbox-a. Obe konzole će biti potpuno unazad kompatibilne sa Xbox, Xbox 360 i Xbox One igrama.

Dok se o ove dve konzole tek priča, izvesnije je da Microsoft takođe priprema i novu konzolu za 2019. godinu. To bi trebala da bude Xbox One S konzola bez drajva. Prema izjavama ta konzola biće predstavljena u januaru 2019. godine, a početak njene prodaje očekuje se tokom proleća.

Pored svega toga, Microsoft razmata i disc-to-digital program, koji će konvertovati fizičke diskove u digitalne biblioteke. Ta ideja je originalno bila planirana u vreme lansiranja Xbox One konzole, ali je kompanija tada odustala od nje nakon zahteva da korisnici moraju uvek da budu online, kao i oko bojazni vezanih za šerovanje naslova. Nove konzole će imati fokus na Microsoft-ovom xCloud game streaming servisu. Planirano je da javna beta verzija servisa bude dostupna tokom sledeće godine, a omogućiće da Xbox igre budu dostupne na računarima, telefonima i konzolama.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Izvor: The Verge

Facebook komentari: