Računari i Galaksija

Koje gedžete koristi Barak Obama?

On ne prestaje da privlači pažnju još otkako se pojavio na svetskoj političkoj sceni. Njegova popularnost prevazilazi granice države kojom upravlja, njegova fotografija nakon pobede na izborima rakorder je po broju Facebook lajkova, a Forbes ga je ove godine po drugi put proglasio za najmoćnijeg čoveka na planeti.
obama

Pored svega navedenog, Barak Obama je i veći geek od svih dosadašnjih američkih predsednika, a ZDNet nas podseća koje gedžete je koristio u protekle tri godine. Ono što nas je iznenadilo jeste da je predsednik SAD-a pravi agnostik kada su u pitanju gedžeti i platforme. On koristi Mac, iPhone, PC, Blackberry i još ponešto:

1. Apple iPad 3 – Ovaj tablet (sa Retina displejom) predsednik drži na stolu u svojoj ovalnoj kancelariji.

2. Apple MacBook Pro – Model s kraja 2011.

3.  Dell Latitude E6420 notebook – Predsednik koristi ovaj računar kada putuje, a u pitanju je sasvim običan Windows PC koji očigledno ispunjava Obamine zahteve.

4. Blackberry Curve 8300 i BlackBerry Curve 8900 – Za sada, Blackberry je jedini telefon koji Vlada SAD odobrava za deljenje određenih dokumenata. Ali i dalje nismo sigurni zašto Obama koristi dva Blackberry-ja.

Pročitajte i:  Kako sačuvati fajl na iPhone-u ili iPad-u

5. Cisco Unified IP Phone 7965G – na Obaminom stolu nalazi se i ovaj VoIP telefon, sa LCD ekranom u boji, gigabitnom Ethernet konekcijom, i visokim kvalitetom zvuka.

6. Telecore IST-2 secure phone – možda sa gomilom dugmića na sebi izgleda neobično, ali ovo je jedan od najsigurnijih telefona na svetu. Ovaj uređaj ima višestruku kripto zaštitu i automatsku autentifikaciju.

7. HP Elitebook 6930p notebook – računar dizajniran specijalno za potrebe Vllade, predsednik je koristio i prilikom praćenje hapšenja, mučenja i ubistva Osame Bin Ladena.

8. AMX Modero (7-inch) Tabletop Touch Panel – ovaj uređaj nalazi se u prostoriji zvanoj “Situation Room” a Obama ga koristi za pristup različitim poverljivim informacijama.

Naravno, ovo su samo neke od sprava koje Obama koristi za komunikaciju, a ostaje nam da vidimo da li će se u budućnosti opredeliti za neku od platformi ili i dalje ostaje “multiuser”.

Izvor: www.zdnet.com
Photo: www.zdnet.com

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Koje gedžete koristi Barak Obama?

  • 18. 12. 2012. at 09:01
    Permalink

    Najbitnije je da je gledao mucenje Avganistanca…

Comments are closed.