Kome treba televizor s ekranom od 92 inča?

PCPress.rs ImageDa li vam televizor s ekranom od devedeset dva inča zvuči preterano? Mnogima zvuči, ali ne i kompaniji Mitsubishi koja ga proizvodi kako bi se istakla među konkurentima. Prodaja gigantskog televizora zvanično će početi sledećeg meseca. 3D DLP Home Cinema košta nešto više od četiri hiljade evra, ima rezoluciju od 1080 piksela, koristi „DLP rear-projection“ tehnologiju i prikazuje 3D sadržaje. Postoje i modeli s ekranom od sedamdeset dva kao i osamdeset tri inča.

Naravno, postoje oni koji će ga kupiti. To su oni koji imaju „medija sobu“ kod kuće. Drugim rečima, taj televizor nije za svakoga. Postavlja se pitanje zašto Mitsubishi pravi proizvod za ograničen broj kupaca?

„Lepo je prodavati na veliko, ali je lepše zaraditi“, objasnio je potpredsenik potrošačkog i prodajnog odeljenja kompanije. Veliki igrači na tržištu televizora, Samsung, Sharp i Sony prodaju milione televizora s ravnim ekranom u svakom kvartalu, dok Mitsubishi drži samo jedan odsto tržišta u Severnoj Americi. Zato se prošle godine odlučio za tehnologiju s kojom drugi proizvođači ne mogu da se nadmeću i prestao da pravi modele s ekranom od šezdeset i šezdeset pet inča. Trenutno ne pravi nijedan model manji od sedamdeset dva inča, što je prilično smeo poslovan potez i ostaje da se vidi koliko će se isplatiti japanskom proizvođaču.

Pročitajte i:  Može li AI da bude urednik vesti?

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,