ePlaneta

Komentar: Pet poklona za Novu godinu

Ako čitate ovo, svakako volite modernu tehnologiju ili poznajete nekoga ko je voli, a najpopularnije pitanje ovih dana glasi: „Šta pokloniti za Novu godinu?“ Pronađite inspiraciju za poklon modernog doba koji će ulepšati nečiju (ili vašu?) svakodnevicu.

PCPress.rs Image

Digitalni dnevnik

Digitalne sveske ili dnevnici danas su sve popularniji, a takva im je i cena… naročito ako želite najbolje. Jedan od trenutno najpopularnijih digitalnih dnevnika je reMarkable 2 – Paper Tablet, kako sami sebe zovu. Možete ga nabaviti direktno s njihovog sajta po osnovnoj ceni od 350 evra (postoje i dodaci…) Veoma je elegantan, baterija mu traje oko dve nedelje kada se aktivno koristi, a rukom pisani tekst lako možete da konvertujete u kucani. Vrlo dobro imitira pravi papir i ekran nije naporan za oči. Odličan izbor za sve one koji puno pišu i brzo troše sveske i rokovnike.

Instant foto-štampač

Svi ljubitelji Instagram-a mogu da uživaju u ovom malom gadžetu za samo 7690 dinara, a može da se nabavi na Mi Srbija Web stranici. Prenosiv je, kompaktan, jednostavan za korišćenje i radi bez mastila. Jednostavno povežete Bluetooth-om telefon sa štampačem i štampate fotografije u realnom vremenu. Jedina mana je što morate stalno da kupujete nov foto-papir, s obzirom na to da je nekarakterističan i vrlo malih dimenzija. Fotografije su samolepljive pa mogu bilo gde da se zalepe. Kakva lepa uspomena!

Smart zvučnici

Pametni zvučnici već neko vreme su na tržištu, a s vremenom postaju sve bolji. Jedan od takvih je Amazon Echo Dot koji košta oko 50 evra, koristi Alexa asistenta za govor i povezuje se pomoću Bluetooth-a i Wi-Fi-ja. Buđenje i planiranje dana s njim je lakše jer će vas obavestiti o vremenskim uslovima, gužvi na ulicama i drugim vestima. Uz njega možete slušati muziku iz bilo koje prostorije, kid-friendly je i možete pozvati ukućane na ručak uz njegovu pomoć. Za oko 5000 dinara možete da nabavite i Google Nest sa istim ili sličnim funkcijama.

Pametni privezak za ključeve

Znate li nekoga ko je sklon zaboravljanju ključeva i malih predmeta? Bolje pitanje je – ko ne zna? Apple AirTag ili Tile Mate za Android-e je super poklon za sve „muve bez glave“. Rade na razdaljini od oko 80 metara, a povezuju se s mobilnim telefonima i drugim pametnim uređajima. Baterija ne može da im se zameni, a traje oko tri godine. Cena im se kreće od 25 dolara za Tile Mate i 29 dolara za Apple AirTag. Mogu da se kupe direktno na njihovim sajtovima ili putem Amazon-a.

Držač telefona nove generacije

Vreme običnih držača i selfi stikova je iza nas jer su na scenu stupili oni pametniji. Jedan od takvih je Celly Pro Click koji je super za podcast / YouTube zvezde u nastanku. Ima senzore pokreta i kompatibilan je sa svim modelima mobilnih telefona. Cena mu je oko 7000 dinara.

Pravi za pravog

Vrlo je važno kome pokloni idu – najgore je da neki ovakav gadžet skuplja prašinu i ne koristi se, a to lako može da se dogodi ako ode u pogrešne ruke. Recimo, pametni usisivač koji sam dobila više ne usisava zato što mu više ne radi pranje poda, što ne bi bilo tako strašno da ne moram sad i sa usisivača da usisavam prašinu. Šalu na stranu (a ne šalim se), ako ne želite da izdvojite neku veću sumu za poklon, postoji puno pametnih narukvica pristojnih cena koje mogu dobro da dođu kao motivacija da se naredne godine više posvetimo šetanju i kretanju.

Za šta god da se odlučite, ne zaboravite da zapakujete poklon u ukrasni papir i stavite mašnu. Bez toga novogodišnji poklon ostaje bez čarolije iznenađenja, a toga nam realno svima pomalo fali. Želim vam čarobnu i pametnu 2024. godinu!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,