BIZIT plus

Kompanija Comtrade 360 zvanično otvorila prvu kancelariju u Novom Sadu

Comtrade Group trenutno posluje u preko 40 zemalja, a sada je i zvanično obeleženo otvaranje prve kancelarije u Novom Sadu za deo grupacije pod nazivom Comtrade 360.

PCPress.rs Image

Comtrade 360 je kompanija u okviru Comtrade grupe koja pruža kompleksne IT usluge i prilagođena softverska rešenja u domenu skladištenja, upravljanja i zaštite podataka, sarađujući sa globalnim imenima u IT industriji, od kojih se kao višegodišnji partneri ističu Hewlett – Packard i CERN.

U proteklih godinu dana, Comtrade 360 je zabeležio širenje poslovanja na globalnom tržištu, i najavio otvaranje novih radnih mesta u preko 12 poslovnih i prodajnih centara kompanije, stvarajući priliku za naše IT stručnjake da rade na projektima sa vodećim globalnim IT firmama.

Naslanjajući se na tridesetogodišnje iskustvo Comtrade grupe i ekspertizu visokokvalifikovanih inženjera, Comtrade 360 je nastao kao rezultat poslovnog fokusa grupacije na savremena IT rešenja u oblastima upravljanja i zaštite podataka u cloud-u i hibridnom cloud-u, kao i skladištenja i monitoringa velike količine podataka i kompleksnih sistema, sajber bezbednosti i veštačke inteligencije.

Comtrade 360 gradi svoju lidersku poziciju iz kancelarija u ključnim gradovima svetske IT industrije – poput Dablina i Bostona, kao i u razvojnim centrima u Sloveniji (u Ljubljani, Mariboru i Novoj Gorici), Bosni i Hercegovini (u Sarajevu i Mostaru), i u Srbiji – u Beogradu, Kragujevcu, Čačku, a od sada i u Novom Sadu.

Otvaranjem kancelarije u Novom Sadu, Comtrade 360 nastavlja svoju ubrzanu ekspanziju u skladu sa rastom obima poslovanja – što se ogleda kako u većem broju lokacija, tako i u otvaranju novih radnih mesta za IT profesionalce. Samo u proteklih godinu dana, zaposleno je više od 120 inženjera u 12 razvojnih centara, a sa otvaranjem nove kancelarije u našoj zemlji i brojnim dostupnim pozicijama za IT eksperte iz Srbije, ovaj broj će se nesumnjivo brzo povećavati.

Svečanom otvaranju kancelarije prisustvovali su zaposleni, ali i predstavnici IT zajednice u Novom Sadu i obrazovnih institucija iz informaciono-tehnoloških oblasti.

Comtrade 360 je nastao kao rezultat želje da se objedine tridesetogodišnje znanje i iskustvo u oblasti zaštite i monitoringa podataka. Naši stručnjaci rade sa klijentima u SAD-u i Zapadnoj Evropi, a najveću i najdugotrajniju saradnju (od preko 30 godina) imamo sa Hewlett Packard-om“, istakao je Vladan Atanasijević, operativni direktor kompanije. „Novi Sad, kao veliki univerzitetski centar, posebno nam je interesantan zbog Fakulteta tehničkih nauka, ali i zato što mislimo da su projekti na kojima radimo zanimljivi i izazovni za kadrove u ovom gradu“, dodaje on.

Predstavnici kompanije pozvali su sve zainteresovane IT stručnjake da se prijave za otvorene pozicije, kako u Novom Sadu, tako i na drugim lokacijama – uključujući i mogućnost rada na daljinu, u skladu sa globalnim trendovima. Otvorena radna mesta su u svakom trenutku dostupna na linku https://www.comtrade360.com/careers/#positions.

U skladu sa uzbudljivim razvojem IT scene u vojvođanskoj prestonici, otvaranje ove kancelarije uskoro će pratiti i dalje širenje grupacije u Novom Sadu, te je tako za naredni period najavljeno otvaranje bar još jednog Comtrade ogranka u ovom gradu.

Facebook komentari: