Top50 Glas publike

Kompanija Razer predstavila novi pametni telefon

Kompanija Razer je zvanično ušla na tržište pametnih telefona, te je preuzimanje Nextbit-a, koje se dogodilo u januaru, dovelo i do prvog proizvoda u toj oblasti – Razer Phone. Iza jednostavnog imena ovog proizvoda stoje premijum karakteristike, a kada je dizajn u pitanju, vidi se jasno nasleđe Nextbit-a.

PCPress.rs Image

Razer Phone ima aluminijumsko kućište, 24-bitni DAC i dva prednja zvučnika sa Dolby Atmos zvukom, pa iz kompanije tvrde da je ovo najglasniji telefon koji je ikada napravljen. Pored ovoga, tu je i utičnica od 3.5mm, te USB-C to headphone adapter.

Uređaj ima 5.7-inčni ekran QHD IGZO LCD, sa 120Hz osvežavanjem – adaptivnom tehnologijom koja sinhronizuje GPU i displej. Ova tehnologija nosi naziv UltraMotion i napravljena je u saradnji sa Qualcomm-om koji je zadužen i za čipset koji pokreće Razer Phone – najnoviji Snapdragon 835. Pored ovoga telefon ima i 8GB RAM-a.

PCPress.rs Image

Razer-ov telefon ima dve zadnje kamere od 12MP f/1.75 + 13MP f/2.6 m sa dual-tone blicem, a sa prednje strane se nalazi 8MP f/2.0 senzor. Senzor otiska prsta smešten je u power tasteru sa strane, dok je za softver zadužen Android 7.1.1 Nougat (Oreo se očekuje u prvom kvartalu naredne godine).

Pročitajte i:  Virtuelni idol Lu Xiaoxi LUCY potpisala ugovor sa Tencent Music 

Telefon ima 64GB prostora za skladištenje, te bateriju od 4000mAh sa podrškom za Qualcomm QuickCharge 4.0+ tehnologiju brzog punjenja. Dimenzije telefona su 158,5 x 77,7 x 8 mm, a teži 197 grama. U prodaji će se naći od 17. novembra, po ceni od 699 dolara.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , ,