Kompanija Razer predstavila novi pametni telefon

Kompanija Razer je zvanično ušla na tržište pametnih telefona, te je preuzimanje Nextbit-a, koje se dogodilo u januaru, dovelo i do prvog proizvoda u toj oblasti – Razer Phone. Iza jednostavnog imena ovog proizvoda stoje premijum karakteristike, a kada je dizajn u pitanju, vidi se jasno nasleđe Nextbit-a.

PCPress.rs Image

Razer Phone ima aluminijumsko kućište, 24-bitni DAC i dva prednja zvučnika sa Dolby Atmos zvukom, pa iz kompanije tvrde da je ovo najglasniji telefon koji je ikada napravljen. Pored ovoga, tu je i utičnica od 3.5mm, te USB-C to headphone adapter.

Uređaj ima 5.7-inčni ekran QHD IGZO LCD, sa 120Hz osvežavanjem – adaptivnom tehnologijom koja sinhronizuje GPU i displej. Ova tehnologija nosi naziv UltraMotion i napravljena je u saradnji sa Qualcomm-om koji je zadužen i za čipset koji pokreće Razer Phone – najnoviji Snapdragon 835. Pored ovoga telefon ima i 8GB RAM-a.

PCPress.rs Image

Razer-ov telefon ima dve zadnje kamere od 12MP f/1.75 + 13MP f/2.6 m sa dual-tone blicem, a sa prednje strane se nalazi 8MP f/2.0 senzor. Senzor otiska prsta smešten je u power tasteru sa strane, dok je za softver zadužen Android 7.1.1 Nougat (Oreo se očekuje u prvom kvartalu naredne godine).

Pročitajte i:  Najveći broj Windows igara moći će da se pokrene na računarima sa novim ARM čipovima

Telefon ima 64GB prostora za skladištenje, te bateriju od 4000mAh sa podrškom za Qualcomm QuickCharge 4.0+ tehnologiju brzog punjenja. Dimenzije telefona su 158,5 x 77,7 x 8 mm, a teži 197 grama. U prodaji će se naći od 17. novembra, po ceni od 699 dolara.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,