Top50 Glas publike

WhatsApp desktop verzija za Windows 10

Windows WhatsApp verzija za desktop je već dostupna korisnicima koji žele da ostanu informisani o svojim kontaktima, a bez upotrebe pametnog telefona, a kompanija sada radi na funkciji koja će koristiti onima koji na svojim uređajima imaju Windows 10.

PCPress.rs Image

Tako WhatsApp trenutno testira Windows Store verziju za računar, koja će biti dostupna svim Windows 10 korisnicima, a na prvi pogled ne donosi velike promene u odnosu na postojeću aplikaciju. Iako se očekivalo drugačije, Windows Store WhatsApp za desktop će i dalje biti dostupna samo na računarima. Aplikaciju je već moguće preuzeti u Windows Store-u, ali to mogu da učine samo registrovani korisnici ovlašćeni za testiranje, a očekuje se da tokom sledećih nedelja postane dostupna svima.

Win32 WhatsApp verzija za desktop je takozvani “web wrapper”, budući da imitira interfejs i funkcionalnost koji su dostupni u okviru pretraživača na web.whatsapp.com, pa se očekuje da se i Windows Store klijent ponaša isto, te da se koristi kao brz način za komunikaciju sa kontaktima na Windows 10 uređajima.

Pročitajte i:  Hello, me: Kad sam sebi šalješ poruke

Neko bi mogao da postavi pitanje čemu uopšte Windows Store WhatsApp verzija, budući da na prvi pogled izgleda poprilično beskorisno. Međutim, Windows Store aplikacija omogućava i Windows 10 S korisnicima da se povežu na WhatsApp preko svojih uređaja. Windows 10 S je SKU varijanta Windows-a 10, koju nazivaju i Windows Cloud, a ograničena je na Windows Store aplikacije, te ne dopušta instaliranje Win32 softvera na korisničke uređaje. Tako je značaj nove WhatsApp verzije u tome da će i oni koji imaju 10 S verziju Windows-a od sada moći da koriste i ovu aplikaciju, a bez instaliranja softvera.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,