PC Press Studio

Kompanija Tesla optužena da je namerno prodavala defektna vozila

Bivši zaposleni kompanije Tesla Motors tvrdi da je kompanija namerno prodavala defektna vozila, koje su zaposleni među sobom nazivali „limun“, kao i da je poslat na lošije radno mesto, da bi na kraju bio otpušten, a pošto je nadređenima prijavio ovu praksu. Sve to je naveo u tužbi koju je u januaru podneo Višem sudu u Nju Džersiju.

PCPress.rs Image

Tužitelj, Adam Williams, radio je u kompaniji Tesla kao regionalni menadžer za oblast Nju Džersi od 2011. godine, te je, kako kaže, više puta svedočio isporukama defektnih vozila. Umesto da izvrši neophodne popravke, kompanija je takve automobile prodavala kao polovne ili kao automobile za iznajmljivanje. Iz kompanije kažu da su optužbe neosnovane, i lažne, i da izrečeno nije ni u kakvoj vezi sa načinom na koji se u ovoj kompaniji Tesla posluje. Predstavnici Tesla Motors ističu da se nalaze na vrhu liste kada je poverenje kupaca u pitanju, kao i da oni koji su već kupili neki Tesla automobil često kažu kako su spremni da ponovo kupe vozilo iste marke.

Pročitajte i:  Tesla krivila vozače uprkos saznanju da su im delovi kratkog životnog veka

Ovo nije prvi put da se tesla suočava sa tužbama zbog ovog problema, te je 2016. godine isplatila poravnanje jednom vlasniku Model X automobila, koji je kompaniju tužio zbog problema sa vratima, te softverom u vozilu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,