TrendMicro

Kompas za bicikliste

Beeline je upravo ona vrsta kompasa koja je potrebna svakom biciklisti, budući da korišćenje pametnog telefona tokom vožnje nije bezbedno, te vozač često mora da se zaustavi kako bi odredio svoj položaj.

PCPress.rs Image

Danas se jedva iko seća kako izgleda biti izgubljen u nepoznatom prostoru, budući da je tehnologija rešila taj problem. Tako je navigaciona aplikacija Sat Nav donela olakšanje vozačima koji se teško orijentišu, a Google Maps je to isto učinio za pešake. Jedino su biciklisti ostavljeni na milost i nemilost nepoznatim prostorima, što bi sada moglo da se promeni.

Beeline pametni kompas može da se pričvrsti za upravljač bicikla, te korisniku konstantno pruža GPS informacije. Uz pomoć prateće aplikacije moguće je podesiti odredište, posle čega je dovoljno samo pratiti uputstva. Strelica koja se nalazi na ekranu pokazuje smer u kojem bi bicikl trebalo da se kreće, pa je dovoljno da se pogleda u ekran da bi se znalo kuda bi trebalo da se vozi. Kompas pruža i informacije o udaljenosti od konačnog odredišta, brzini kojom se vozi, te o tome koliko je tačno sati, a može da se nabavi po ceni od 133 dolara.

Pročitajte i:  Immersive View iz Google Maps-a proširen na 250 lokacija globalno

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,