BIZIT plus

Kongres studenata elektrotehnike Evrope u Beogradu

logo congressa Lokalnim komitetima Beograd i Sarajevo ukazana je čast da zajedno organizuju Kongres studenata elektrotehnike Evrope, koji će se održati od 20. do 30. marta 2009. godine. Kongres svake godine okpuplja predstavnike svih ogranaka udruženja,kao i međunarodni upravni odbor. Na kongresu se unapređuje saradnja studenata elektrotehnike iz cele Evropeuz stručne treninge, seminare, diskusije i širenje kontakata i odlučuje se o najvažnijim pitanjima u vezi sa radom Udruženja. Oko 120 studenata uzeće učešće na ovom događaju i prvih 5 dana provešće u Beogradu, a narednih 5 u Sarajevu.

Ovakav skup, koji okuplja uspešne studente elektrotehnike iz velikog broja evropskih zemalja, odlična je prilika za studente iz Srbije da predstave našu zemlju kao perspektivnu i modernu državu, koja je na putu da postane deo savremene Evrope. Razmena iskustava, ideja i zajedički rad sa kolegama iz inostranstva pomoći će stvaranje budućih inženjera u Srbiji, koji će imati vodeću ulogu u razvoju zemlje i njenoj integracijii u evropske tokove.

Kongres studenata elektrotehnike Evrope podržali su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Univerzitet u Beogradu i Elektrotehnički fakultet.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija