N Central domination

Konkurs Adobe Design Achievement otvoren za studente iz Srbije

Jedna od prošlogodišnjih finalistkinja
Jedna od prošlogodišnjih finalistkinja

Kompanija Adobe je juče raspisala deveti konkurs za godišnju nagradu Adobe Design Achievement, a po prvi put će svoje radove moći da šalju i studenti iz Srbije. Konkurs je namenjen studentima grafičkog dizajna, fotografije, ilustracije, animacije, digitalnim snimateljima i programerima s priznatih visokoškolskih ustanova širom sveta.

Kako je potražnja za talentovanim dizajnerima i programerima u konstantnom porastu, Adobe Design Achievement nagrade se odeljuju studentima za radove u tri kategorije: interaktivni mediji, pokretni mediji i tradicionalni mediji. U prvu spadaju: dizajn za browser, dizajn bez browsera, razvoj aplikacija, dizajn instalacija i mobilni dizajn, u drugu: animacije, žive akcije i pokretna grafika, a u treću: ilustracije, pakovanja, fotografija i štampane komunikacije.

Konkurs je otvoren za studente iz 40 zemalja među kojima se ove godine nalazi i Srbija, a svi zainteresovani svoje radove mogu da prijave preko web stranice Adobe Design Achievement nagrada. Rok za slanje radova je 5. jun 2009. godine, a predaja se obavlja isključivo preko interneta. Radovi se predaju u originalnom obliku, tj. u obliku medija za koji su namenjen. Finalisti će biti pozvani na svečanu dodelu nagrada koja će biti održana u oktobru sledeće godine u Pekingu, a pobednici će dobiti softverske paket i novčane nagrade.

Pročitajte i:  Otvoren 12. ciklus mts app konkursa

Sve prijavljene radove će ocenjivati nezavisni žiri koji čine: Leimei Julia Chui (Japan), direktor globalnih komunikacija u Centru za internacionalni dizajn NAGOYA (IdcN); Louis Gagnon (Kanada), suosnivač Paprika Communications; Cristina Chiappini (Italija), osnivač i vlasnik konsultantske firme iz Rima; Garth Walker (Južna Afrika), osnivač Orange Juice Design, kreativne agencije čiji su klijenti neke od najpoznatijih korporacija Južne Afrike; Tarek Atrissi (Holandija), vlasnik dizajnerskog studija i profesor na studiju Art, Media and Technology na Utrecht School of the Arts u Holandiji; Kyle Kim (Korea), profesor na School of Design, Hongik University i suosnivač dizajnerske firme UM & Partners; i Lance Wyman (SAD) vlasnik dizajnerskog biroa iz New Yorka.

Radove prošlogodišnjih finalista možete videti kroz veoma interesantno dizajniran browser interfejs na adresi adaaentry.com/adaalive.php?year=2008.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,