ERP 2024

Korak ka ukidanju roaminga – neće biti brzo ni lako

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija izjavio je da će na Samitu EU koji se danas, 17. maja, održava u Sofiji biti potpisana izjava lidera Evropske unije sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, o podršci digitalnoj agendi, što jeste korak u pravcu dogovora EU i zemalja regiona o ukidanju roaminga, ali i da taj proces neće biti ni jednostavan, ni brz, ni lak.

PCPress.rs Image

U agendi bi trebalo da bude navedena podrška snižavanju rominga na Zapadnom Balkanu, kao i stavka podrške procesu ukidanja roaminga. “Proces ukidanja rominga podrazumeva izmenu postojeće direktive EU koja podrazumeva ukidanje roaminga samo za članice EU, a treba imati u vidu u interese operatera. Zbog svega toga, jasno je da proces neće biti ni jednostavan, ni brz ni lak, ali i da je ovo korak u pravcu ukidanja roaminga. Ne bi trebalo stvarati nerealna očekivanja“, istakao je Ljajić.

Ministar je podsetio i da su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija već potpisale sporazum o snižavanju cena roaminga.

Izvor: Beta

Facebook komentari:
Pročitajte i:  DMA zakon EU podržava manje rivale tehnoloških giganta