Korišćenje TikToka u Kini za mlađu decu samo 40 minuta dnevno

Nakon pooštrenih mera kineskih vlasti, ByteDance uvodi nove kontrole za Douyin, svoju aplikaciju ekvivalentnu TikTok-u. Svi korisnici za koje je potvrđeno da imaju manje od 14 godina dobijaju ograničenje korišćenja na 40 minuta dnevno.

Korišćenje TikToka u Kini za mlađu decu samo 40 minuta dnevno

Nove mere zbog borbe protiv zavisnosti od igara

Osim vremenskog ograničenja, deca u Kini neće moći da pristupe TikTok-u između 22:00 i 6:00 ujutru. Nove kontrole se odnose samo na korisnike koji su naveli svoja prava imena i godine, pa je u tu svrhu TikTok zamolio roditelje da registruju stvarne podatke svoje djece. ByteDance je kineskom TikTok-u takođe dodao više sadržaja sa obrazovnim predmetima poput nauke, istorije umetnosti, istorije i još mnogo toga. Ranije su deca imala pravo igranja igrica 90 minuta dnevno i tri sata tokom praznika. Promena pravila je uvedena radi borbe protiv zavisnosti od igara.

Međutim, ograničenja TikTok-a neće uticati na toliko dece, jer je samo 0,34% korisnika mlađe je od 12 godina, a 4,18% ima od 13 do 19 godina. Međutim, te brojke nisu u potpunosti sigurne, jer TikTok ne objavljuje demografske podatke. Kompanija je priznala da se nova pravila mogu lako zaobići i svesna je da postoje pojedini nedostaci. U tom cilju, pokrenula je kampanju za pronalaženje grešaka tražeći nedostatke u procesu prijavljivanja.

Pročitajte i:  Da li će ByteDance morati da proda TikTok?

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,