KPMG: Online kockanjem protiv krize

Online-Gambling-15 Globalna mreža profesionalnih firmi KPMG preporučila je vladama svih država da razmotre mogućnost smanjenja zakonskih normi u vezi sa onlajn kockanjem, jer smatraju da se na taj način može ostvariti dobra zarada za budžet u vreme krize.

U objavljenom KPMG izveštaju pod nazivom “Onlajn kockanje: kocka ili sigurica?”, izneta su očekivanja su da će rast tržišta za onlajn kockanje iznositi 42 odsto i dostići obim od 30 milijardi američkih dolara do 2012. godine.

Samo dve godine ranije promet u onlajn kockarnicama iznosio je 21 milijardu dolara. Očekivanja mogu da budu i nadmašena s obzirom na to da je potencijal dodatnog rasta u ovom sektoru ogroman, budući da neka od najvećih tržišta – poput Amerike, Kine, Japana i Južne Koreje – još imaju zabranu na onlajn kockanje.

“Inovacija i tehnološki razvoj konstantno otvaraju nove tržišne mogućnosti (…) , a tržište onlajn igara svakako predstavlja privlačnu oblast za širenje za projektante softvera za igre, za kazina, za nove igrače na tržištu, medije i investitore”, rekao je predsednik globalne prakse za informatiku, komunikacije i industriju zabave KPMG Geri Matušak.

Na osnovu studije koju je nedavno uradio Artur D. Litl, tržište onlajn kockanja se širi u Evropi, sa očekivanim godišnjim prihodima do 2012. godine od 8 milijardi evra.

Sledeći primer Engleske i Italije, a pod pritiskom Evropske komisije, mnoge druge zemlje se trenutno pripremaju za kontrolisano otvaranje svojih tržišta, navodi se u izveštaju i dodaje da je i Amerika prvo donela zakon o zabrani onlajn kockanja, a onda ga stavila na čekanje do 1. juna ove godine, kada će ponovo biti razmatran.

Podsećajući da firme moraju da se suoče sa rešavanjem problema kockanja maloletnika, KPMG ističe da bi jedan od najvećih izazova u Evropi moglo da bude dopuštanje prekograničnog onlajn kockanja.

Trenutno mnoge zemlje su usmerene na reformu oblasti igara na sreću unutar svojih granica, što bi moglo da ima za posledicu stvaranje okruženja sa razdorom i više različitih regulativa, navedeno je u izveštaju.

KPMG je globalna mreža profesionalnih firmi koje pružaju usluge u oblasti revizije, poreskog savetovanja i finansijskog savetovanja.

Kompanija je prisutna u 144 zemlje i zapošljava 140.000 ljudi u firmama članicama širom sveta.

Kancelarija KPMG u Srbiji posluje od avgusta 1996. pod imenom KPMG d.o.o. Beograd i član je regiona centralne i istočne Evrope sa centralom u Pragu.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,