ePlaneta

e-Kapija: Tender za prodaju Telekoma verovatno na leto

jasna_matic_141107 Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je da će najverovatnije na leto biti raspisan tender za privatizaciju "Telekoma Srbije".

Ona je novinarima u Batočini kazala da će biti pozvani strateški investitori i veliki telekomunikacioni operatori da ponude odgovarajuću sumu "za neki procenat, koji je sada preliminarno određen kao 40%".

– Videćemo da li će finansijski savetnik da se saglasi da je to optimalan procenat za prodaju- kazala je Matićeva.

Ministarstvo finansija objavilo je tender za izbor savetnika za prodaju 40% državnih akcija u "Telekomu Srbije".

Jasna Matić izrazila je očekivanje da će doći veliki strateški investitor koji će podići nivo telekomunikacija u Srbiji na nivo koji je uobičajen u Evropskoj uniji.

– Trebalo bi posebno obratiti pažnju na širokopojasni internet, odnosno da se omogući da svi stanovnici Srbije imaju internet, telefon i mobilnu telefoniju- rekla je Matićeva.

Vlada Srbije odlučila je da na tenderu proda 40% akcija "Telekoma Srbije" koje su u vlasništvu države. Država je preko "PTT Srbija" vlasnik 80% "Telekoma Srbije", a 20% je u vlasništvu grčke kompanije OTE, čiji je većinski vlasnik "Deutsche Telekom".

Premijer Srbije Mirko Cvetković je precizirao da će biti objavljen tender, a nakon toga organizovana aukcija, ističući da će postupakbiti sličan kao pri prodaji "Mobtela".

Pročitajte izvornu vest

Ekapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,