BIZIT plus

Kradljivci automobila koriste Apple AirTagove za krađu vozila 

Policija je prijavila pet incidenata krađe automobila u kojima je otkriveno da lopovi koriste Apple AirTagove da prate vozila, a zatim ih kradu.

PCPress.rs Image

Kako da zaštitite svoj automobil

Apple AirTags su lansirani kako bi pomogli korisnicima da prate svoje stvari na bolji način. Međutim, čini se da su lopovi uspeli da iskoriste tehnologiju u svoju korist. Nedavni izveštaj sugeriše da organizovani kriminal u Kanadi koristi Apple AirTags da cilja i na kraju ukrade luksuzne automobile.

Regionalna policija Jorka u Kanadi upozorila je stanovnike svog područja da budu oprezni prema lopovima koji pokušavaju da ukradu luksuzne automobile koristeći Apple AirTags. Policajci su objavili saopštenje u kojem objašnjavaju kako se krađe vrše i kako vlasnici automobila mogu da zaštite svoje vozilo od lopova. Tagovi su postavljeni u oblastima van vidokruga vlasnika ciljanih vozila kada su parkirana na javnim mestima kao što su tržni centri ili parking. Lopovi zatim prate ciljana vozila do žrtvine kuće, gde su ih ukrali sa prilaza. Evo nekoliko bezbednosnih saveta koje je podelila policijska uprava Jorka kako bi sprečila lopove da prate i kradu automobile koristeći AirTags ili druge slične uređaje za označavanje:

– Ako je moguće, parkirajte svoje vozilo u zaključanoj garaži. Većina vozila je ukradena sa prilaza;

– Instalirajte bravu na port za podatke. Ovaj jednostavan uređaj se može kupiti na mreži i blokira pristup računarskom portu gde lopovi dobijaju pristup za reprogramiranje ključeva vozila;

– Razmislite o korišćenju sistema za nadzor kod kuće i uverite se da su kamere pravilno postavljene i funkcionišu za dnevnu i noćnu upotrebu;

– Redovno pregledajte svoje vozilo i pozovite policiju ako primetite sumnjive potencijalne uređaje za praćenje

Izvor: Bgr

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: