Šta je Apple AirTag?

Jedan od najmanjih i najpristupačnijih uređaja iz asortimana Apple je AirTag. Reč je o malom uređaju u obliku diska koji je napravljen da radi u Apple ekosistemu i koji prati male predmete kao što su ključevi, novčanik, ranac, kamera.

PCPress.rs Image

Mališan iz Apple asortimana

Postoje slični proizvodi namenjeni praćenju kao što je Samsung-ov Galaxy SmartTag. Prednost AirTag-a je što je manji, izgleda bolje i ima bolji dizajn u pogledu rada. Ovaj uređaj možete da pričvrstite za neki mali lični predmet. Na primer, na vezu za ključeve. Ko koristi torbe ili ranac, zna da se ključevi uvek zagube, nekako odlutaju na dno ili se zavuku između drugih stvari. Ako stavite AirTag preko Bluethoota ih mnogo lakše locirate. Na telefon je moguće priključiti više AirTaga, a onda se u okviru aplikacije „Pronađi moj“ formira mreža stvari koje pratite. AirTag najefikasnije radi u malom radijusu, shodno tome da radi preko Bluethoota. Sam uređaj radi na bateriji koja se menja jednom u godinu dana. AirTag može da „sarađuje“ sa svim iOS uređajima.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

Korisnici su do sada naveli da je jedna od mana ovog uređaja što je sklon ogrebotinama. Već kroz nekoliko dana metalna površina bude oštećena.

Izvor: GadGets

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,