BIZIT plus

Kreće nova Liga Legenda

Popularnost e-sportova polako, ali sigurno osvaja i naš region. Pored N1, Sport Klub, Cinemania, Lov i ribolov, Grand, Ultra, Mini Ultra, Fight Channel i IDJ kanala, United Media svom portfoliju priključuje najveću platformu za elektronski sport u regionu – Fortuna.

PCPress.rs Image

U okviru United Medie „Fortuna“ će nastaviti sa realizacijom najambicioznijeg e-sport projekta do sada – League of Legends Fortuna Championship Series, osmišljenog sa ciljem da region dovede na evropsku mapu ozbiljnih dešavanja u e-sportu. Najveći potencijal, bazu fanova i igrača u Srbiji ima upravo LoL, igra koju na svetskom nivou mesečno igra 100 miliona igrača. Sportski klubovi i velike kompanije prepoznale su značaj e-sporta u Srbiji. Sa željom da im pruži mogućnost da se dalje razvijaju SBB će, pored ASUS-a i Partizana, biti sponzor „SBB esportu“, jednom od 8 timova. Publika može uživo da prati takmičenja na Twitch-u, ali i preko TV-a na Sport Klubu 3 i Ultri.

PCPress.rs Image„Domaći igrači video igara, pre svega najpopularnije igre na svetu Legue of Legends, koja samo u Srbiji broji oko 80 hiljada igrača, vremenom su postali kompetitivni, sa željom da se e-sport popularizuje i na našim prostorima. Osnivanjem Fortune, koja se bavi organizacijom i produkcijom e-sport takmičenja u regionu formirali smo e-sport zajednicu koja je okupila sva velika imena domaće gejming scene i omogućila fanovima video igara kvalitetan gejming sadržaj“, izjavio je Mihajlo Jovanović Džaril, osnivač Fortune i dodao da se već sada razmatraju i druge popularne igre koje bi ušle u ligu, što će zasigurno obradovati mnoge gejmere.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

PCPress.rs Image„United Media prepoznala je potencijal koji e-sport u sebi nosi i priključenjem Fortune dovodi svetske trendove u naš region, pruža vrhunsko iskustvo gledaocima i fanovima i ulaže u mlade i talentovane igrače koji ne zaostaju za igračima u Evropi i Americi. Kao deo naše regionalne kompanije, Fortuna će dobiti jaku podršku i priliku da izgradi još kvalitetniju gejming scenu kakvu domaća publika priželjkuje i zaslužuje,“ izjavila je Aleksandra Subotić, direktor kompanije United Media.PCPress.rs Image

Facebook komentari: