Kripto-platforma koja je povratila ukradene milione

Napadači su nedavno iskoristili propust u okviru kripto-platforme Wormhole, te su zahvaljujući tome oteli stotine miliona dolara u kriptovalutama. Prema poslednjim izveštajima platforma je ukradena sredstva uspešno povratila, ali ne od napadača.

PCPress.rs Image

U pitanju je servis koji korisnicima omogućava da vrše transakcije između različitih blockchainova, a podržava Avalanche, Oasis, Binance Smart Chain, Ethereum, Polygon, Solana i Terra. Nedavno je objavljeno da se servis zatvara dok se ne istraži napad u okviru mreže, budući da su napadači ukrali oko 120 hiljada Ethereum tokena u okviru Solana blockchaina.

Wormhole je napadačima poslao poruku u kojoj je ponudio 10 miliona dolara za otkrivanje propusta koji je omogućio napad, a ugovor podrazumeva vraćanje ukradenih sredstava i otkrivanje detalja o napadu. Ova ideja ipak nije urodila plodom.

https://twitter.com/wormholecrypto/status/1489232008521859079?s=20&t=jyeyK6g-KiOXObS860zYNQ

Kompanija je ukradeni Ethereum ipak povratila, a uz pomoć partnera Jump Crypto koji je sredstva nadoknadio jer, kako kaže, „veruje u ovu platformu“. Još uvek se ne zna kako su napadači uspeli da dođu do kriptovaluta, ali je sigurno da su otišli punog novčanika.

Pročitajte i:  Stručnjaci tvrde da će AI unaprediti hakerske napade

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Kripto-platforma koja je povratila ukradene milione

  • 04. 02. 2022. at 14:56
    Permalink

    Ukradeno od ljudi. Meni konkretno je bas pre par dana stigao mejl sa linkom da moram uplatiti odredjenu sumu novca u kriptovalutama na link iz mejla inače će mi objaviti slike i ubaciti viruse… Ima budala koje su to uradile.

Comments are closed.