Kultni RPG hit Dragon’s Dogma konačno dobija nastavak

Dragon’s Dogma nije potresla fantastični RPG svet kada je stigla 2012. godine, ali je postepeno razvila bazu vernih obožavatelja. Ako ste deo te grupe, biće vam drago da čujete da je Capcom potvrdio nastavak cuvenog naslova.

Kultni RPG hit Dragon’s Dogma konačno dobija nastavak

Očekuje se da Dragon’s Dogma II bude znatno bolji od originala

Još uvek nije objavljeno mnogo detalja o nastavku, a direktor igre Hideaki Itsuno je podelio naziv, Dragon’s Dogma II. Prva igra je bila sa mnogo propusta, nezgodnim interfejsom i osrednjim iskustvom u otvorenom svetu. Međutim, njegova divlja priča, ugodna borba i opsežna prilagođavanja pomogli su da se pridobiju igrači. Bio je dovoljno popularan da garantuje proširenje (Dark Arisen), ekskluzivni onlajn RPG za Japan (Dragon’s Dogma Online), pa čak i Netflix anime serijal.

Sigurno je pretpostaviti da će Dragon’s Dogma II ciljati na moderne konzole kao što su PS5 i Xbox Series X. Uz to rečeno, prerano je govoriti o mnogo čemu drugom. Mnogo toga se promenilo u protekloj deceniji, a nastavak će morati da se takmiči sa akcionim RPG rivalima kao što je Elden Ring. Ipak, ovo bi moglo dati Capcom-u više prostora da se pozabavi nedostacima originala i na drugi način uzdrma njegovu mehaniku igre.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: