Kupci Pixel i OnePlus telefona najčešće prelaze sa Samsung-a

Analitičarska kuća Counterpoint Research, obavila je istraživanje na temu ko su korisnici Pixel i OnePlus telefona, odnosno sa kojih brendova su njihovi vlasnici prešli na pomenute. Rezultati su pokazali da je čak 51 procenat Pixel 3 kupaca i 37 odsto Oneplus 6T vlasnika, pre ovih telefona posedovalo je neki od Samsung modela (istraživanje se odnosi na Q4 2018. godine). U istom periodu, samo 18 procenata iPhone vlasnika je odlučilo da kupi Pixel 3, odnosno samo 16 procenata 6T.

PCPress.rs Image

Iako ovi rezultati deluju iznenađujuće, kada se malo dublje pogleda analiza, stvari postaju malo jasnije. Naime, mnogi od pomenutih bivših Samsung korisnika (31 posto svih Pixel 3 kupaca), posedovali su Samsung Galaxy S7, telefon koji je star više od dve godine. Pored toga, možemo da kažemo da je 14 procenata od Pixel 3 kupaca prešlo sa Motorola telefona, dok je 15 procenata OnePlus korisnika prethodno koristilo LG telefone.

Jedan od bitnih razloga za prelazak na ove brendove je što oni potencijalno donose mnogo više za uloženi novac od premium klase telefona, nemaju mnogo bloatware softvera (kao Samsung), a relativno često im se nudi update operativnog sistema.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Međutim, Counterpoint Research smatra da ovi rezultati, iako deluju impresivno, neće obradovati Google. Pixel telefoni su u ovoj kompaniji dugoročno pozicionirani kao alternativa za iPhone, ali ispostavilo se da je čak 82% korisnika njihovih telefona već ranije upotrebljavalo Android OS, što bi značilo da suštinski prave konkurenciju svojim partnerima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,