PC Press Studio

Pregled Android aplikacija – Kursna lista

Odmah da vas upozorimo, s programom Kursna Lista (goo.gl/gG9Nv) možete imati problema ukoliko ne uzmete neke stvari u obzir. Naime, u pitanju je zvanična kursna lista Narodne banke Srbije, a ne kursna lista u menjačnicama, što treba znati pre nego što ospete drvlje i kamenje po autoru programa zbog „netačnih podataka“.

Kursna Lista 1.05 2Lista može da se osvežava automatski (dozvoljeni intervali su 10 minuta, 30 minuta, jedan sat, osam sati i jedan dan) ili ručno, na zahtev korisnika. Na ekranu se (baš kao u nekoj banci) pokazuje ime zemlje i njena zastava, oznaka valute, odnosno koliko je dinara potrebno izbrojati za jediničnu kupovinu. Tapom prsta o ekran menjate kurs tako da bude prikazan prodajni, kupovni ili srednji. Naravno da postoji i konverter valuta, ali morate znati da je on informativnog karaktera, s obzirom na to da koristi srednji kurs pri računu.

Posebno zanimljiva sekcija je Kretanja. Ovde se nalazi grafik koji pokazuje kretanje vrednosti valuta u prethodnih mesec dana. Na ekranu maksimalno mogu biti prikazane tri valute, s tim što imate potpunu slobodu u njihovom izboru. Ukoliko to nije vidljivo sa grafika, program će vas tekstualno obavestiti kada je svaka od praćenih valuta dostigla minimalnu/maksimalnu vrednost, a biće vam ponuđeni i podaci o indikativnoj vrednosti kursa za evro i američki dolar. Inače, program ima opciju čuvanja podataka tako da u telefonu možete pohraniti informacije o kursu u proteklih 12 meseci.

Kursna Lista može da radi i kao klasičan vidžet. Tada se na ekranu pokazuju vrednosti kursa (bira se da li je to kupovni, prodajni ili srednji) za tri izabrane valute. Osvežavanje podataka obavlja se nezavisno od glavnog programa, a zanimljivo je što se može obaviti u tačno određeno vreme dana (na primer, u osam sati ujutru).Kursna Lista 1.05

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 25)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: