Računari i Galaksija

Pregled Android aplikacija – Virtua Tennis Challenge

Ako iole držite do svog gejmerskog statusa, po cenu i da ne ljubite previše teniske igre, morate znati šta je to Virtua Tennis. Serijal koji je sa nama još od 1999. godine, ne samo da je definisao moderna shvatanja pri izradi elektronskih reprezentacija „belog sporta“ već je pokazao kako se uz sjajan motion capture i veliku zaraznost može u potpunosti zažmuriti na arkadnu orijentaciju nekog sportskog ostvarenja.

Virtua Tennis Challenge 2Pojedini korisnici idu dotle da igru porede sa njenim pravim bratom, a ako u tome ime i pola istine, Sega je uradila dobar posao. Naime Virtua Tennis Challenge (goo.gl/JkXFX) donosi neverovatno realne pokrete, divnu grafiku, pristojan zvuk i, naravno, prepoznatljivu zaraznost. Možete igrati kampanju, egzibicione mečeve, pa čak uživati u blagodetima multiplejera.

Pored sjajnih tehničkih karakteristika, Virtua Tennis Challenge donosi unikatan, swype sistem upravljanja igračima koji od igrača zahteva bukvalno da crta po ekranu poteze. Različit je potez prstom za slajs, spin ili ravan udarac, a da ne govorimo da možete da odigrate i skraćenu loptu, lob, pa i specijalno snažan udarac za koji je potrebno preko ekrana prevući dva prsta istovremeno. Za sve to vreme morate da vodite računa i o kretanju igrača koje se, opet, obavlja dodirom prsta. Početnicima se upravljački sistem može učiniti nesavladiv te su autori uključili još tri različite upravljačke konfiguracije. One kombinuju iscrtan virtuelni analogni kontroler s dugmićima.

Pročitajte i:  Google - 1 milijarda korisnika RCS sa funkcijama poruka ispunjenih emodžijima 

Najveća mana igre je što ne sadrži licencirane turnire i zvezde tenisa poput Đokovića, Federera, Nadala, Marija i ostalih. Ipak je u pitanju ostvarenje koje košta svega pet dolara.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 26)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,