BIZIT plus

Lansirane nove AMD Radeon Pro grafičke kartice za kreatore, umetnike i profesionalce

Proizvođač čipova AMD je 14. aprila predstavio svoje nove grafičke kartice Radeon PRO W7000 serije za radne stanice koje imaju za cilj da daju brže performanse.

PCPress.rs Image

Potpuno novi GPU serije Radeon Pro W7000 su prvi koji imaju AMD-ov Radiance Display Engine 2.1

AMD Radeon PRO W7000 serija grafičkih kartica uključuje Radeon PRO W7900 i Radeon PRO W7800 grafičke kartice, koje su bile izložene od 16. do 19. aprila na sajmu NAB Show 2023 u Las Vegasu.

„Nova AMD Radeon PRO W7000 serija su najmoćnije grafičke kartice koje je AMD napravio do danas, pružajući profesionalcima, kreatorima i umetnicima izuzetne performanse i vrednost za pokretanje najzahtevnijih profesionalnih dizajna i kreativnih aplikacija,“ rekao je u saopštenju Skot Herkelman, stariji potpredsednik i generalni direktor grafičke poslovne jedinice u AMD-u.

Štaviše, kompanija je saopštila da su grafičke kartice serije AMD Radeon PRO W7900 i W7800 napravljene da isporučuju neverovatne performanse i pouzdanost u profesionalnim aplikacijama, istovremeno obezbeđujući tačnost koja je kritična za boje i neverovatno vizuelno iskustvo.

Pročitajte i:  AMD-ovi server CPU-ovi stižu na glavne PC matične ploče  

Radeon PRO W7000 serija grafičkih kartica daju profesionalcima mogućnost da se pozabave većim projektima, brže renderuju i kreiraju složenije modele sa više piksela, više poligona i više tekstura.

Nove grafičke kartice su ujedno i prvi GPU-ovi profesionalnih radnih stanica koji imaju AMD Radiance Display Engine 2.1, koji pruža superiorno vizuelno iskustvo, veće rezolucije i više dostupnih boja nego ikada ranije.

Dalje, proizvođač čipova je rekao da Radeon PRO W7900 grafička kartica isporučuje 1.5x brže geomean performanse i pruža 1.5x više memorije od prethodne generacije.

Izvor: Тechlusive

Facebook komentari: