Microsoft Edge koristi AMD i NVIDIA grafičke karte za skaliranje web video snimaka

Vlasnici NVIDIA video kartica imaju luksuz povećanja video zapisa u Chrome-u ili Edge-u. Microsoft sada testira funkciju Video Super Resolution u Edge Canary koja povećava i uklanja artefakte na web video zapisima ispod 720p koristeći GPU-ove koji pokreće AMD i NVIDIA. Trebaće vam najmanje GeForce RTX 20 serija ili Radeon RX5700.

Microsoft Edge koristi AMD i NVIDIA grafičke karte za skaliranje web video snimaka

Tehnologija se oslanja na GPU-agnostičke algoritme

Postoje neki uslovi. Ovo je samo za korisnike Windows-a, za početak. Morate da se priključite ako koristite laptop, a video ne može da koristi sistem za upravljanje digitalnim pravima kao što je PlayReady ili Widevine. Trenutno ćete takođe morati da naterate Edge da koristi namenski GPU ako vaš laptop ima podešavanje hibridne grafike. Automatska hibridna video podrška je u razvoju.

Microsoft je morao da doda DirectX 12 pipeline u Google-ov Chromium motor tako da njegov okvir za mašinsko učenje može da komunicira sa pretraživačem. Kompresija pomaže da računarsko opterećenje bude relativno malo. Video Super Resolution je trenutno dostupan samo nekolicini korisnika Edge Canary-a, ali bi trebalo da dođe do više korisnika u narednim nedeljama. Takođe planira da proširi listu podržanih GPU-a, tako da nemojte biti obeshrabreni ako vaš hardver u početku nije kompatibilan.

Pročitajte i:  NVIDIA i Ubisoft u zajedničkoj saradnji 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,