BIZIT plus

Lažna objava Walmart-a uticala na veliki rast Litecoin-a

Jedna lažna objava, drastično je prodrmala tržište kriptovaluta. Naime, na Internetu se pojavilo lažno press saopštenje Walmart-a u kome oni navode da će prihvatiti Litecoin kao sredstvo plaćanja. To je uzburkalo kripto-javnost, Litecoin-a je odmah porastao za petinu dotadašnje vrednosti.

litecoin

Veliki skok Litecoin-a

Saopštenje je objavljeno na GlobeNewswire distribucionoj mreži, odakle je nakon demantija i zahteva Walmart-a povučeno. Walmart nije to obaveštenje objavio na svom sajtu, a utvrđeno je da je ono stiglo sa lažne email adrese, sa domena koji nema funkcionalan web sajt.

Po svemu sudeći, radilo se o smišljenoj prevari nekog ko poseduje značajnu količinu Litecoin-a. Na ovaj kreativan način veštački je podignuta njegova vrednost, što bi osobi ili organizaciji koja stoji iza objave, moglo da donese veliku finansijsku korist od prodaje kriptovalute u pravom trenutku. Ipak, možda to na kraju i neće biti toliko pametan potez, pošto je ova akcija izazvala pažnju nadležnih institucija i mogla bi da pokrene istragu američke Komisije za hartije od vrednosti.

Pročitajte i:  Walmart se možda sprema za kupovinu brenda Vizio

Izvor: Engadget

Facebook komentari: