BIZIT 23

LC-Power: Kopiranje na klik

Svaki vlasnik desktop ili laptop računara povremeno je imao neki hard-disk ili SSD koji je u nekom trenutku čist višak. Pretvorite taj višak u brzi eksterni disk koristeći LC-Power docking stanice C-M2 i C-35-M2.

PCPress.rs Image

Dva rešenja koja je LC-Power poslao na naš test zovu se kriptično, ali logično: LC-DOCK-C-M2 i LC-DOCK-C-35-M2. Oni nude novi dom za vaš višak internih drajvova u vidu popularnih fioka za diskove. Znajući da su diskovi sve manje zaista diskovi, a sve više M.2 SSD uređaji, ove dve LC-Power fioke primarno primaju SSD-ove, dok ona sa „35“ u nazivu prima i 3,5-inčne hard-diskove.

PCPress.rs Image

U oba slučaja radi se o aluminijumskom kućištu zamišljenom da od vaših internih diskova napravi prenosive jedinice za brzo deljenje multimedijalnih i drugih materijala u 4K formatu sa familijom i prijateljima. Oba uređaja su neupadljivog izgleda i mogu da prime po dva drajva: SATA HDD i NVMe SSD ili NVMe i SATA SSD.

PCPress.rs Image

Dobro poznati nemački dizajn forsira praktičnost ispred izgleda, a ova dva uređaja nude i neke druge interesantne funkcionalnosti. Manji, LC-DOCK-C-M2 prima NVMe i SATA SSD uređaje novije generacije širine 22 mm, kompaktniji je i ne zahteva alat za montažu diskova. USB-C interfejs je 3.2 Gen 2×1, što podrazumeva maksimalnu brzinu prenosa podataka od 10 Gb/s, a USB-C interfejs se, osim za prenos podataka, koristi i za napajanje. U pakovanju dolaze eksterni adapter i USB-C i USB-a kablovi.

PCPress.rs Image

Veći, LC-DOCK-C-35-M2 prima 3,5-inčne diskove pa je veći i ima interesantan sistem, gde se diskovi smeštaju normalno jedan na drugi. Adapter za napajanje ovog uređaja ima kružni konektor, kao kod laptopa, što ga može učiniti nezgodnijim za prenos.

PCPress.rs Image

Funkcija kloniranja i kopiranja dostupna je na oba modela, a model koji prima hard-diskove je koristan jer obezbeđuje dvosmerno kloniranje, što je zgodno kada želite brzo da zamenite sistemski drajv novim, bržim uređajem.

PCPress.rs Image

Osim prenosa podataka, uređaji su zgodni za kloniranje i brzo kopiranje, kada se ukaže potreba za tim. Manji uređaj je fleksibilniji kada su interfejsi u pitanju jer prima i NVMe i starije SATA SSD-ove, pri čemu oba uređaja podržavaju kloniranje u dva smera. Nezgodan je eksterni adapter koji ne možete koristiti ni za šta drugo, ali to je cena korišćenja HDD-a.

PCPress.rs Image

Ako spadate u grupu korisnika kojima je kopiranje većih količina podataka bitno, treba samo da odaberete koji LC-DOCK vam je potrebniji, jer razlika u ceni nije prevelika.

Korisna adresa: mid9.rs

Autor: Mirko Topalović

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,