League of Legends 2021 svetsko prvenstvo biće održano u Šenženu

Svetsko prvenstvo League of Legends 2021 održaće se u Šenženu u Kini, objavila je kompanija Riot Games. Finale će biti održano 6. novembra na Univerzitetskom sportskom centru, stadionu kapaciteta 60,000 gledalaca, na kom igra fudbalski klub FK Šenžen.

league-of-legends

Šenžen kao najkonkurentniji grad za organizovanje prvenstva

Riot Games najavljuje veliko uzbuđenje, jer će ovo biti događaj takvog razmera da se pretpostavlja pomeranje granica zabave i esporta za narednih 10 godina, a samim tim će biti definisan i put LoL prvenstava. U tom smislu, Šenžen je u odabiru bio najkonkurentniji i najinovativniji grad sa hiljadama visokotehnoloških startapova i preduzetničkim radnjama, a to je baš ono što treba jednom ovakvom događaju, savršen pejzaž tehnologija.

Manifestacija se iz godine u godinu rotira među zemljama domaćinima u Aziji, Severnoj Americi i Evropi, ali je 2021. druga godina zaredom da se turnir održava u Kini. Prošlogodišnje finale bilo je ograničenog tipa, umanjeno od prvobitno planiranog, da se održi u nekoliko kineskih gradova, na kraju je bio ograničen na Šangaj, a igrači su bili u karantinskom balonu. Južnokorejski DAMVON Gaming osvojio je Summoner’s Cup 2020. Detalji o ranim rundama turnira tek slede, navodi se u saopštenju Riot Gamesa.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: