Cove

Google otvara svoju prvu prodavnicu za prodaju uređaja

Gotovo tačno 20 godina od dana nakon što je Apple otvorio svoju prvu maloprodaju, Google konačno sledi njihov primer. Kompanija je u četvrtak objavila da otvara svoju prvu fizičku maloprodaju, nazvanu Google Store, ovog leta u Njujorku. Prodavnica će se nalaziti ispod njenih kancelarija u četvrti Chelsea, gde rade više hiljada njihovih zaposlenih inženjera i radnika. Neki od predmeta koji će se prodavati uključuju Pixel telefone, Nest proizvode, Fitbit uređaje i Pixelbooks.

PCPress.rs Image

Stručnjaci u pomoći pri kupovini i rešavanju problema

Slično Appleovom konceptu Genius Bar, Google će zaposliti stručnjake da pomognu kupcima da reše probleme, poprave polomljeni ekran Pixel telefona ili pomognu u instalacijama. U postu na blogu, kompanija ga je nazvala važnim sledećim korakom u hardverskom putovanju.

Google je ranije rekao da je prodaja hardvera posao od više milijardi dolara, ali kompanija još uvek ne otkriva podatke o prodaji svojih hardverskih proizvoda. Tokom godina kompanija je otvorila privremene Google hardverske prodavnice u gradovima, uključujući Njujork, Čikago i London, omogućavajući ljudima da vide kako proizvodi rade, pohađaju radionice i kupuju.

Pročitajte i:  Chromebook će vas obaveštavati ako koristite pogrešan USB-C kabl

Neke od prethodnih Google-ovih iskačućih lokacija prikazivale su zabavne, interaktivne modele. Google se inače za prodaju svojih proizvoda oslanjao na svoju web stranicu i druge maloprodaje, kao što su BestBuy i Amazon. Iako je Apple doživeo uspeh u otvaranju maloprodajnih prodavnica širom sveta, drugi su se mučili. Microsoft je tokom godina proširio maloprodajne napore stvaranjem destinacionih prodavnica u kojima su ljudi mogli isprobati usluge, softver i hardver, ali prošlog leta kompanija je najavila da zatvara svih svojih 83 lokacija Microsoft Store-a kako bi se više fokusirala na prodaju svojih proizvoda na mreži. Googleova stalna lokacija u Njujorku biće udaljena samo nekoliko blokova od Apple Store-a.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: