BIZIT plus

Google otvara svoju prvu prodavnicu za prodaju uređaja

Gotovo tačno 20 godina od dana nakon što je Apple otvorio svoju prvu maloprodaju, Google konačno sledi njihov primer. Kompanija je u četvrtak objavila da otvara svoju prvu fizičku maloprodaju, nazvanu Google Store, ovog leta u Njujorku. Prodavnica će se nalaziti ispod njenih kancelarija u četvrti Chelsea, gde rade više hiljada njihovih zaposlenih inženjera i radnika. Neki od predmeta koji će se prodavati uključuju Pixel telefone, Nest proizvode, Fitbit uređaje i Pixelbooks.

PCPress.rs Image

Stručnjaci u pomoći pri kupovini i rešavanju problema

Slično Appleovom konceptu Genius Bar, Google će zaposliti stručnjake da pomognu kupcima da reše probleme, poprave polomljeni ekran Pixel telefona ili pomognu u instalacijama. U postu na blogu, kompanija ga je nazvala važnim sledećim korakom u hardverskom putovanju.

Google je ranije rekao da je prodaja hardvera posao od više milijardi dolara, ali kompanija još uvek ne otkriva podatke o prodaji svojih hardverskih proizvoda. Tokom godina kompanija je otvorila privremene Google hardverske prodavnice u gradovima, uključujući Njujork, Čikago i London, omogućavajući ljudima da vide kako proizvodi rade, pohađaju radionice i kupuju.

Pročitajte i:  Google i Hugging Face - „superkompjuter” iza AI 

Neke od prethodnih Google-ovih iskačućih lokacija prikazivale su zabavne, interaktivne modele. Google se inače za prodaju svojih proizvoda oslanjao na svoju web stranicu i druge maloprodaje, kao što su BestBuy i Amazon. Iako je Apple doživeo uspeh u otvaranju maloprodajnih prodavnica širom sveta, drugi su se mučili. Microsoft je tokom godina proširio maloprodajne napore stvaranjem destinacionih prodavnica u kojima su ljudi mogli isprobati usluge, softver i hardver, ali prošlog leta kompanija je najavila da zatvara svih svojih 83 lokacija Microsoft Store-a kako bi se više fokusirala na prodaju svojih proizvoda na mreži. Googleova stalna lokacija u Njujorku biće udaljena samo nekoliko blokova od Apple Store-a.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: