Lego Batmobile kojim se upravlja telefonom

Lego je najavio novu liniju povezanih igračaka, a pod imenom Powered Up, te novi set u okviru te serije – Batmobile, kojim će se upravljati preko odgovarajuće aplikacije.

PCPress.rs Image

Naime, Lego se okrenuo takozvanim povezanim igračkama (Lego Boost) – tehnologiji u okviru koje deca mogu da prave igračke, da bi ih potom kodirala, a kako bi mogla da ih kontrolišu preko aplikacije, te je jedna od prvih bila je mačka koja može da svira harmoniku.

Powered Up linija će se sastojati od različitih proizvoda koji će varirati u kompleksnosti, a umesto jednog seta od kojeg je ranije moglo da se pravi više različitih konstrukcija. Tako će neki setovi imati samo baterije, dok će drugima moći da se upravlja preko daljinskog upravljača ili aplikacije, a deca će moći da kupuju i različite dodatke preko kojih će dobijati dodatne opcije.

PCPress.rs Image

Novim Batmobile-om će moči da se upravlja preko dva sistema za daljinsko kontrolisanje, a preko Android/iOS Powered Up aplikacije, a kasnije će se pojaviti i interfejs za kodiranje, zahvaljujući kojem će deca moći da kodiraju brzinu kretanja, pravac, zvukove, te trajanje pojedinih pokreta. Proizvod će se pojaviti 1. avgusta, a po ceni od 160 dolara, a set uključuje 321 deo, dva motora i prostor za bateriju.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Lego je nedavno ušao u strateško partnerstvo sa kineskim internet gigantom, kompanijom Tencent, poznatom po kreiranju mikrobloging sajta Weibo i Weixin, najspopularnije kineske aplikacije za razmenu poruka. Ideja iza udruživanja sa Tencent kompanijom je razvoj online igara, posebno onih koje omogućavaju interakciju sa povezanim igračkama, kao i kreiranju društvene mreže namenjene deci u Kini.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: