Lego Super Mario kao interaktivno iskustvo

Lego već neko vreme sarađuje sa kompanijama koje stoje iza popularnih video igara, pa već postoje setovi koji se zasnivaju na Minecraft fenomenu, te igri Overwatch. Super Mario saradnja je ipak nešto drugačija, budući da se ne oživljava samo vizuelni deo Mushroom kraljevstva, već i funkcionalnost igre.

PCPress.rs Image

Lego i Nintendo u istoj misiji

Najvažniji deo nove Lego i Nintendo saradnje je sigurno sam Mario – specijalna figura visoka oko sedam centimetara, koja umesto očiju, usta, i na grudima ima LCD ekrane. Ovi elementi, u kombinaciji sa zvučnicima koji se nalaze na potiljku, dozvoljavaju da Mario reaguje, i izgovara rečenice poput “yahoo,” “Lego Mario time” i “I’m-a-tired”. Prava magija je ipak unutra, budući da Lego Mario ima akcelerometar, žiroskop i senzor za prepoznavanje boja, pa zahvaljujući tome može da razlikuje blokove, i da prelazi nivoe.

PCPress.rs Image

Lego Mario paket stiže 1. avgusta. Osnovni paket igračima dozvoljava da kreiraju svoje igre, a tu je i Lego Super Mario aplikacija preko koje se prate rezultati. Pored osnovnog tu su i dva seta sa ekspanzijama koji donose nove elemente i likove. Prvi je Piranha Plant Power Slide Expansion Set, i košta 29,99 dolara, a drugi je Castle Boss Battle Expansion Set, koji je nešto veći i košta čak 99, 99 dolara.

Pročitajte i:  Da li Mario oseća bol? Komplikovano je 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,