Lenovo imenuje Đanfranka Lančija za direktora poslovanja u regionu EMEA

Gianfranco Lanci Beograd, 2. april – Kompanija Lenovo, drugi po veličini proizvođač računara u svetu, najavila je danas imenovanje Đanfranka Lančija za višeg potpredsednika i predsednika kompanije Lenovo za region Evrope, Bliskog istoka i Azije (EMEA). Lanci, bivši generalni direktor i predsednik kompanije Acer, pomoći će nastavak brzog rasta poslovanja kompanije Lenovo širom regiona. Kompanija Lenovo je proizvođač računara sa najbržim rastom u svetu više od dve godine zaredom, a prošle godine preuzela je i MEDION u Nemačkoj u cilju nesmetanog kontinuiranog rasta u Evropi. Kao deo današnje najave, Lanci ističe planove koji će pozicionirati kompaniju Lenovo među prve tri računarske kompanija u regionu EMEA do 2013. godine.

„Prošla godina bila je haotična i nesigurnost je bila prisutna na tržištu računara za veliki broj kompanija, ali mi smo ostali dosledni svojoj strategiji – da štitimo i razvijamo svoje nasleđe THINK poslovanja, i da istovremeno osvajamo nova tržišta, u potrošačkom segmentu,” rekao je Lanči, čiji mandat predsednika za EMEA region zvanično počinje 2. aprila. „Visoko smo pozicionirani u Rusiji i Nemačkoj u potrošačkom segmentu i naša strategija za ovu godinu je predstavljanje IDEA potrošačkih proizvoda u mnogo više zemalja širom regiona EMEA.”

Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

Predsednik i generalni direktor kompanije Lenovo, Janking Jang je dodao: „Mi u Lenovu, shvatamo da ulazimo u novu eru – „PC-plus” eru – u kojoj računar ostaje na centralnom mestu digitalnog života miliona ljudi i kompanija i u središtu ekosistema tableta, smart telefona i smart televizora. U ovoj novoj eri ne možemo samo nastaviti da beležimo rast u komercijalnom sektoru, već moramo proširiti svoje globalno prisustvo u potrošačkom sektoru kroz računare i ostale personalne uređaje. Đanfranko Lanči donosi veliko iskustvo, liderstvo i stručnost u Lenovo, upravo u ovim oblastima. Siguran sam da nam on može pomoći da idemo napred i ostvarimo svoje ciljeve u regionu EMEA i širom sveta.”

Lanči je istakao da uspon tableta i pojava novih formi računara, kao što su moderni i tanki Ultrabook računari, stvaraju mnogo novih mogućnosti za Lenovo. „EMEA je strateški bitno tržište za nas. Moramo održati primat u oblasti komercijalnih računara s obzirom na to da smo broj jedan u svetu u oblasti komercijalnih računara, dok brzo širimo svoje prisustvo u potrošačkom i sektoru malih i srednjih preduzeća širom regiona. To će nam pomoći da ostvarimo 10 odsto tržišnog udela u 10 najnaprednijih zemalja EMEA regiona i realizujemo svoj dugoročni cilj i nađemo se među tri najuspešnije računarske kompanije u regionu EMEA.”

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Imenovanje Đanfranka Lančija za predsednika Lenova za region EMEA od 2. aprila 2012 dogodilo se nakon reorganizacije kompanije, koje podrazumeva stvaranje četiri nove geografske teritorije – EMEA, APLA (područje Azija i Pacifika i Latinske Amerike), Kina i Severna Amerika. Reorganizacija će stvoriti efikasnije, naprednije i fokusiranije geografske teritorije koje mogu da primene „zaštiti i osvoji“ strategiju temeljnije i efikasnije širom sveta. Ova strategija omogućila je kompaniji Lenovo da „zaštiti” svoje osnovno poslovanje u Kini i stekne profit u globalnom komercijalnom segmentu, dok ulaže u „osvajački” rast na tržištima u razvoju u oblastima potrošačkih uređaja i mobilnog interneta. Kao rezultat ove strategije, kompanija Lenovo je proizvođač računara sa najbržim rastom tokom devet uzastopnih kvartala , dok je na širem tržištu zabeležila rast u periodu od 11 uzastopnih kvartala. Kompanija, koja je već u prednosti u odnosu na svoju konkurenciju na tržištima u razvoju, nedavno je objavila svoju zaradu u trećem kvartalu, ostvarujući rekordan globalni tržišni udeo (14 odsto), rekordan profit, dobitke u praktično svakom regionu i proizvodnom segmentu i fantastičnu novu paletu proizvoda koja odgovara potrebama PC-Plus generacije.

Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,