Računari i Galaksija

Lenovo imenuje Đanfranka Lančija za direktora poslovanja u regionu EMEA

Gianfranco Lanci Beograd, 2. april – Kompanija Lenovo, drugi po veličini proizvođač računara u svetu, najavila je danas imenovanje Đanfranka Lančija za višeg potpredsednika i predsednika kompanije Lenovo za region Evrope, Bliskog istoka i Azije (EMEA). Lanci, bivši generalni direktor i predsednik kompanije Acer, pomoći će nastavak brzog rasta poslovanja kompanije Lenovo širom regiona. Kompanija Lenovo je proizvođač računara sa najbržim rastom u svetu više od dve godine zaredom, a prošle godine preuzela je i MEDION u Nemačkoj u cilju nesmetanog kontinuiranog rasta u Evropi. Kao deo današnje najave, Lanci ističe planove koji će pozicionirati kompaniju Lenovo među prve tri računarske kompanija u regionu EMEA do 2013. godine.

„Prošla godina bila je haotična i nesigurnost je bila prisutna na tržištu računara za veliki broj kompanija, ali mi smo ostali dosledni svojoj strategiji – da štitimo i razvijamo svoje nasleđe THINK poslovanja, i da istovremeno osvajamo nova tržišta, u potrošačkom segmentu,” rekao je Lanči, čiji mandat predsednika za EMEA region zvanično počinje 2. aprila. „Visoko smo pozicionirani u Rusiji i Nemačkoj u potrošačkom segmentu i naša strategija za ovu godinu je predstavljanje IDEA potrošačkih proizvoda u mnogo više zemalja širom regiona EMEA.”

Pročitajte i:  MWC 2024: Tri stvari koje su zadivile posetioce

Predsednik i generalni direktor kompanije Lenovo, Janking Jang je dodao: „Mi u Lenovu, shvatamo da ulazimo u novu eru – „PC-plus” eru – u kojoj računar ostaje na centralnom mestu digitalnog života miliona ljudi i kompanija i u središtu ekosistema tableta, smart telefona i smart televizora. U ovoj novoj eri ne možemo samo nastaviti da beležimo rast u komercijalnom sektoru, već moramo proširiti svoje globalno prisustvo u potrošačkom sektoru kroz računare i ostale personalne uređaje. Đanfranko Lanči donosi veliko iskustvo, liderstvo i stručnost u Lenovo, upravo u ovim oblastima. Siguran sam da nam on može pomoći da idemo napred i ostvarimo svoje ciljeve u regionu EMEA i širom sveta.”

Lanči je istakao da uspon tableta i pojava novih formi računara, kao što su moderni i tanki Ultrabook računari, stvaraju mnogo novih mogućnosti za Lenovo. „EMEA je strateški bitno tržište za nas. Moramo održati primat u oblasti komercijalnih računara s obzirom na to da smo broj jedan u svetu u oblasti komercijalnih računara, dok brzo širimo svoje prisustvo u potrošačkom i sektoru malih i srednjih preduzeća širom regiona. To će nam pomoći da ostvarimo 10 odsto tržišnog udela u 10 najnaprednijih zemalja EMEA regiona i realizujemo svoj dugoročni cilj i nađemo se među tri najuspešnije računarske kompanije u regionu EMEA.”

Pročitajte i:  MSI Claw ipak neće imati VRR ekran 

Imenovanje Đanfranka Lančija za predsednika Lenova za region EMEA od 2. aprila 2012 dogodilo se nakon reorganizacije kompanije, koje podrazumeva stvaranje četiri nove geografske teritorije – EMEA, APLA (područje Azija i Pacifika i Latinske Amerike), Kina i Severna Amerika. Reorganizacija će stvoriti efikasnije, naprednije i fokusiranije geografske teritorije koje mogu da primene „zaštiti i osvoji“ strategiju temeljnije i efikasnije širom sveta. Ova strategija omogućila je kompaniji Lenovo da „zaštiti” svoje osnovno poslovanje u Kini i stekne profit u globalnom komercijalnom segmentu, dok ulaže u „osvajački” rast na tržištima u razvoju u oblastima potrošačkih uređaja i mobilnog interneta. Kao rezultat ove strategije, kompanija Lenovo je proizvođač računara sa najbržim rastom tokom devet uzastopnih kvartala , dok je na širem tržištu zabeležila rast u periodu od 11 uzastopnih kvartala. Kompanija, koja je već u prednosti u odnosu na svoju konkurenciju na tržištima u razvoju, nedavno je objavila svoju zaradu u trećem kvartalu, ostvarujući rekordan globalni tržišni udeo (14 odsto), rekordan profit, dobitke u praktično svakom regionu i proizvodnom segmentu i fantastičnu novu paletu proizvoda koja odgovara potrebama PC-Plus generacije.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,