BIZIT Seminar

Lenovo Miix 510 – novi „2 u 1“ uređaj koji kombinuje karakteristike tableta i laptopa

Kompanija Lenovo predstavila je u Berlinu svoj novi „2 u 1“ uređaj – Lenovo Miix 510. Miix 510 ima oblik, veličinu i funkcije tableta, ali obezbeđuje korisnicima i udobnost i jednostavnost u radu uz dodatnu tastaturu. Uz šestu generaciju procesora Intel Core i7 koja omogućava korisnicima da kreiraju sadržaj, Miix 510 se može odvojiti od tastature i koristiti kao tablet za online zabavu. Miix 510 se može koristiti i kao uređaj za prezentacije e-knjiga ili poslovni laptop, a dovoljno je prilagodljiv da ga korisnici mogu nositi sa sobom tokom celog dana, sa baterijom koja može da izdrži i do 7,5 sati rada

Miix510_WindowsDetachable

 Prilikom odabira novog računara, većina korisnika će doneti odluku na osnovu toga koja je primarna svrha tog uređaja, da li su to poslovni zadaci, društvene mreže, obrada foto materijala, gledanje digitalnog sadržaja ili surfovanje internetom. Skoro svaki današnji PC računar će korisnicima obezbediti ove osnovne funkcije, ali je pravo pitanje koliko vremena oni zapravo provode radeći ove aktivnosti.

Za korisnike koji većinu svog vremena provode radeći poslovne zadatke, laptop bi bio idealan uređaj. Sa druge strane, korisnici koji uglavnom surfuju internetom ili gledaju filmove i serije verovatno će se odlučiti za tablet. Međutim, onima koji provode dosta vremena na aplikacijama karakterističnim za tablet, kao što su YouTube, Facebook ili Instagram, ali i dalje žele da imaju mogućnost da obavljaju radne zadatke, kao što je obrada teksta ili e-mail korespodencija, podjednako efikasno, neophodan je uređaj koji je podjednako prilagodljiv kao oni. Upravo takav uređaj je Lenovo Miix 510 koji je premijerno predstavljen u Berlinu, a koji korisnicima obezbeđuje višenamensko iskustvo tokom korišćenja:

  • Elegantan dizajn: Miix 510 će privući pažnji korisnicima svojim metalnim izgledom, a detaljniji pregled otkriće neke neverovatne karakteristike u dizajnu. Najzapaženija je dvostruka šarka nalik na kaiš ručnog sata, koja je napravljena od 280 različitih delova izgrađenih od nerđajućeg čelika, koja omogućuje korisnicima da rotiraju Miix 510 pod uglom od 150 stepeni tako da uvek bude udoban za korišćenje, bilo da se nalazi na radnom stolu ili u krilu.
  • Alati za produktivnost: Miix 510 je opremljen Windows 10 operativnim sistemom, savršenim za izvršavanje svih zadataka karakterističnih za laptop, kao što je obrada teksta, unos i analiza podataka ili obrada foto i video materijala. U kombinaciji sa ekranom osetljivim na dodir, osvetljenom tastaturom i olovkom sa novim Windows Ink™ mastilom, korisnici mogu da hvataju beleške, crtaju i kreiraju na način koji njima najviše odgovara. Budući da je prijatno iskustvo prilikom kucanja od ključnog značaja za produktivnost korisnika, tastatura na Miix 510 je dodatno poboljšana tako da stvara prirodnije iskustvo prilikom rada na njoj.
  • …ili opuštanje: Bilo da se opuštaju uz surfovanje internetom, čitanje knjige, gledanje filma ili aktivnostima na društvenim mrežama, korisnici će uz 12,2-inčni fleksibilni ekran osetljiv na dodir moći da koriste Miix 510 pod uglom koji im najviše odgovara. Pored toga, SSD hard disk kapaciteta do 1TB će im omogućiti da sačuvaju sve svoje omiljene filmove i serije, i gledaju ih kada su u pokretu.
  • Opcije za povezivanje: Pored Wi-Fi i Bluetooth konekcije, Miix 510 ima i opcionu LTE konekciju koja omogućuje korisnicima da koriste mobilnu mrežu3 kada nemaju pristup Wi-Fi signalu. Korisnici takođe mogu koristiti Miix 510 da napune svoj mobilni uređaj, tako da ne moraju da razmišljaju o tome da li će pronaći utičnicu.
  • Mobilnost i jednostavnost: Za korisnike koji često putuju sa velikom količinom papira, punjačima i drugim uređajima, smanjenje težine na modelu Miix 510 na 880g (bez tastature) predstavljaće znatno olakšanje i smanjenje opterećenja, uz idealnu veličinu za poslovne zadatke. Iako mnogi zadaci mogu da se obave na uređajima kao što su mobilni telefoni i tableti, oni ipak nisu predviđeni za programe kao što su prezentacije, excel tabele ili dugačke e-mail poruke. Ponekad su tastatura ili miš upravo ono što je neophodno za naučni rad ili opsežnu e-mail korespodenciju, i upravo u tome leži lepota „2 u 1“ uređaja.
Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Miix510_detachablewithpen

Miix 510 (sa tastaturom i olovkom) imaće početnu cenu od 699 evra i biće dostupan početkom oktobra 2016. godine.

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,