BIZIT plus

Lenovo – najnoviji korporativni član Open Gaming Alliance

Open Gaming Alliance (OGA), neprofitna trgovinska asocijacija koja je fokusirana na industriju video igrica, objavila je da je kompanija Lenovo postala njen korporativni član. Lenovo se pridružio drugim industrijskim liderima, među kojima su Intel, Dell/Alienware, Logitech, Razer, Unity i Webroot, kako bi podržao napore asocijacije OGA da obezbedi liderstvo i poslovne prilike, i kako bi podstakao napredak i raznovrsnost u okviru eko-sistema video-igrica.

oga_4

Asocijacija Open Gaming Alliance je nedavno objavila svoj godišnji izveštaj Pinnacle research u kojem je izvršena analiza industrijskih prihoda i trendova. Kao uvod u ovogodišnju konferenciju E3 Expo, organizacija je takođe najavila nekoliko novih inicijativa uključujući nove nivoe članstva; nove AR/VR, Softver i interesne grupe „Cloud Gaming“; kao i proširenje podrške za nezavisne kreatore video-igrica.

„S obzirom na to da gejmeri nastavljaju da doprinose razvoju PC računara širom sveta, jako smo zadovoljni što smo se pridružili OGA asocijaciji i eko-sistemu video-igrica kako bismo identifikovali prilike i najbolje poslovne prakse kod drugih industrijskih proizvođača i uticajnih ličnosti”, izjavio je Dilip Bhatia, podpredsednik marketing sektora jedinice za PC računare i preduzeća u kompaniji Lenovo. „Ove jeseni, korisnicima ćemo predstaviti novu uzbudljivu seriju vrhunskih desktop računara i laptopova za igranje video-igrica koji će ga podići na jedan novi nivo”.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

 Asocijacija Open Gaming Alliance pruža svojim industrijskim članovima niz resursa, od istraživanja i smernica za pozitivnu poslovnu praksu do marketing podrške i povezivanja sa najvećim posredničkim i hardverskim snabdevačima i proizvođačima. Od alijanse za video-igrice na PC računarima, koja je bila njena prvobitna svrha prilikom osnivanja 2008. godine, ova organizacija se razvila do te mere da sada pokriva različite platforme i operativne sisteme, pri čemu i dalje radi na svom prvobitnom cilju, a to je jačanje i promovisanje zajednice svih platformi za video-igrice kroz jedinstven i zajednički glas.

„Kompanija Lenovo je vodeći snabdevač PC računara i najveći snabdevač mobilnih telefona na kineskom tržištu”, izjavio je Drew Johnston, predsednik asocijacije OGA. „Ne možete da govorite o njima kao gejming platformama a da ne uključite Lenovo. Radujemo se vrednim informacijama koje će nam Lenovo obezbediti, kao i njihovoj pomoći u prenošenju znanja i saveta našim članovima kako bi bili uspešni”.

Izvor: Lenovo

Facebook komentari: