Lexmark MS410dn – kompaktni laser, vrhunskih mogućnosti

Lexmark će i ovu godinu po svoj prilici stvari posvetiti mono i kolor laserima koji trenutno čine najprofitabilniju štamparsku granu. Mi dobro znamo kako odlične štampače i multifunkcionalce na ovoj tehnologiji pravi Lexmark i to već više od jednu deceniju, a ono što je trenutno aktualno sa potpisom pomenutog su novi MS modeli, koji pored toga što izgledaju kompaktno i elegantno, donose i vrhunski kvalitet štampe i sjajne brzinske karakteristike. Prošle nedelje predstavili smo vam jedan od osnovnih mono lasera iz MS familije, a ovoga puta do nas je stigao model oznake MS410dn koji donosi nešto bolje brzinske karakteristike i još lakše rukovanje.

clip_image001clip_image002Kao što možete videti sa fotografija MS410dn izgleda veoma, veoma elegantno i napravljen je od kvalitetne plastike koja se lako održava i nije podložna habanju. Ispod nje se nalazi snažna metalna konstrukcija, koja štampaču daje na stabilnosti, tako da se isti snalazi odlično na svim vrstama podloga. Na osnovu specifikacija nije teško zaključiti da je MS410dn prvenstveno namenjen za radna okruženja, ali može da bude i dobro kućno rešenje ako na mesečnom nivou puno štampate. Solidno se pokazao i u srednjim radnim grupama, prvenstveno zbog svog velikog obima štampe na mesečnom nivou (80000 otisaka).

Pročitajte i:  Prenosna robotska metrologija vođena laserom

Srce ovog mono lasera čini izuzetno snažan prenosni mehanizam sa kojim u okviru jedne minute možete da produkujete do 40 otisaka, što je zaista vrhunski rezultat. Pošto poseduje dupleks modul u mogućnosti je da formira otisak i obostrano, ali onda je nešto sporiji sa 18 odštampanih stranica za 60 sekundi. Što se tiče kvaliteta štampe MS410dn je u stanju da ponudi vrhunsku reprodukciju svih sivih tonova, čak i kada se štampa pokrene iz osnovne rezolucije (maksimalna je 1200×1200 dpi), dok je crna prava crna, a to je verujemo jako važno kancelarijama koje štampaju dokumenta za arhiviranje.

clip_image003

Da bi sve bilo na nivou i maksimalno sinhronizovano MS410dn je opremljen sa dvojezgarnim procesorom na 800MHz i 256MB radne memorije. Zahvaljujući ovakvoj hardverskoj postavci nema zastoja u radu, što i jeste glavni zadatak jednog ozbiljnog lasera, pored naravno vrhunskog kvaliteta štampe. Kao predstavnik više klase testirani pored dupleks (duplex) modula poseduje i mrežni priključak pa kada zatreba lako se može deliti u mreži, a jača strana mu je i dobro organizovana kontrolna tabla sa malim displejom na sebi. Sve u svemu sjajan mono laser spreman da u svakom trenutku odgovori na sve vaše zahteve.

Pročitajte i:  Prenosna robotska metrologija vođena laserom

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Facebook komentari: