ASUS ROG Flow

LG automobili?

Već odnedavno je poznato da se LG polako povlači sa tržišta pametnih telefona, jer je njihov top menadžment odlučio da ta grana poslovanja ne deluje obećavajuće. Južno korejski gigant očigledno i dalje nema jasno definisane ciljeve, ali se može zaključiti da se, pored bele tehnike i televizora, poslova koji su itekako isplativi, traže nova polja poslovanja.

LG_G5Tako su nedavno isplivale informacije da je LG sklopio ugovor sa kompanijom Tojota oko obezbeđivanja ekrana osetljivih na dodir, i prateće elektronike za najnoviju generaciju njihovih povezanih automobila. Shodno, nekoliko stotina zaposlenih koji su radili u diviziji pametnih telefona je pomereno u novu diviziju za izradu komponenata za automobile.

Kao dodatna informacija koja vam može reći u kom smeru ide poslovanje treba napomenuti i da je LG prebacio svoje glavno predstavništvo iz Dizeldorfa u Frankfurt, koji je centar evropske auto industrije. Na taj način će biti bliže velikanima kao što su BMW i Mercedes-Benz, a saradnja sa kompanijom Tojota, iako nema preveliku finansijsku vrednost (nekoliko miliona USD), im otvara vrata ka industriji u kojoj nisu bili prisutni dosad. Ne treba zaboraviti ni da svi proizvodi koje sad LG pravi moraju proći kroz dobro poznate zahtevne kontrole kvaliteta koje nameće Tojota, a što polako može dovesti do popularnosti njihovih delova za automobile u ostatku industrije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  LG dobio parnicu protiv TCL-a zbog povrede patentnih prava
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , ,