LG automobili?

Već odnedavno je poznato da se LG polako povlači sa tržišta pametnih telefona, jer je njihov top menadžment odlučio da ta grana poslovanja ne deluje obećavajuće. Južno korejski gigant očigledno i dalje nema jasno definisane ciljeve, ali se može zaključiti da se, pored bele tehnike i televizora, poslova koji su itekako isplativi, traže nova polja poslovanja.

LG_G5Tako su nedavno isplivale informacije da je LG sklopio ugovor sa kompanijom Tojota oko obezbeđivanja ekrana osetljivih na dodir, i prateće elektronike za najnoviju generaciju njihovih povezanih automobila. Shodno, nekoliko stotina zaposlenih koji su radili u diviziji pametnih telefona je pomereno u novu diviziju za izradu komponenata za automobile.

Kao dodatna informacija koja vam može reći u kom smeru ide poslovanje treba napomenuti i da je LG prebacio svoje glavno predstavništvo iz Dizeldorfa u Frankfurt, koji je centar evropske auto industrije. Na taj način će biti bliže velikanima kao što su BMW i Mercedes-Benz, a saradnja sa kompanijom Tojota, iako nema preveliku finansijsku vrednost (nekoliko miliona USD), im otvara vrata ka industriji u kojoj nisu bili prisutni dosad. Ne treba zaboraviti ni da svi proizvodi koje sad LG pravi moraju proći kroz dobro poznate zahtevne kontrole kvaliteta koje nameće Tojota, a što polako može dovesti do popularnosti njihovih delova za automobile u ostatku industrije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Da li biste kupili televizor dijagonale 325 inča?
SBB

Tagovi: , , , , , ,