LG i Sony beleže manje prihode od prodaje pametnih telefona

Kompanije LG i Sony prodale su daleko manje pametnih telefona u prethodnom kvartalu, a u odnosu na isti period prošle godine, na šta ukazuju i poslednji izveštaji koje su objavile.

PCPress.rs Image

U izveštaju kompanije LG je tako moglo da se pročita da je prodaja pametnih telefona opala za 21% u odnosu na isti period prošle godine, dok Sony beleži pad od skoro 30%. LG krivicu svaljuje na lošu prodaju 4G premijum modela, te intenzivnu konkurenciju na tržištu koja je uticala na smanjenje prodaje, a uprkos tome što je kompanija lansirala svoj prvi 5G uređajLG V50. Sony je sa druge strane sa pet miliona prodatih jedinica došao na samo četiri, a lošija prodaja posebno brine ako se ima u vidu da su obe kompanije nedavno lansirale svoje nove premijum modele – Sony model Xperia 1, model velikog displeja, sa 21:9 odnosom ekrana, a LG model G8, koji se pojavio uporedo sa pomenutim 5G modelom.

PCPress.rs Image

Eksperti ističu da novi modeli obe kompanije nisu ispunili očekivanja, te da su se tokom testiranja pokazali lošije od očekivanog, pa je i to jedan od razloga što nije prodat planiran broj jedinica. Smanjena prodaja svakako ukazuje i na sve veću konkurenciju, pa će kompanije u budućnosti morati da se dovijaju kako bi privukle što veći broj korisnika.

Pročitajte i:  Novi napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , , ,